Debuut nieuw Jeugdorkest bij Kerstconcert Fanfare Blauwhuis

BLAUWHUIS – Zondag 18 december ‘s middags om twee uur organiseert Fanfare Blauwhuis weer een Kerstconcert met gevarieerd programma in de monumentale Sint-Vituskerk. Het eigen programma wordt afgewisseld met optredens van Vocaal Ensemble Fleks! en het fonkelnieuw regionaal Jeugdorkest onder leiding van Jeanette Valkema.

Fanfare Blauwhuis speelt zondag, onder leiding van dirigent Roelof Bakker, kerstsfeer-stukken. Daarbij begeleiden ze eigen solisten die bugel, euphonium of hoorn spelen en verzorgen ze de muziek bij liederen van Vocaal Ensemble Fleks!

Het nieuwe jeugdorkest is onlangs opgericht op initiatief van Jeanette Valkema, docent aan het Kunstencentrum Atrium te Sneek, en fanfarebestuurslid, basblazer Piet de Jager.  De jonge muzikanten, in de leeftijd van ± 10-14 jaar, zijn verbonden aan Fanfare Blauwhuis, Eensgezindheid Tjerkwerd of Excelsior Parrega.

Jeanette Valkema is heel enthousiast over de samenwerking: “Der is wer in berntsje berne”!  De jeugdleden bespelen zowel hout- als koperinstrumenten en percussie. “Sa komme harmony en fanfare byinoar”.

Valkema vindt het met name belangrijk dat de jongeren samen muziek maken en die ook nog eens zelf uitzoeken. Er wordt wekelijks gerepeteerd, op 11 november speelden ze bij de Sint-Maartenviering in Blauwhuis. Maar het echte grote debuut is zondag tijdens het kerstconcert, dan spelen ze o.a. de hit Wellerman en de klassieker Stand By Me.

Ina Kluvers van het Fanfarebestuur: “We bínne der gelokkich wer nei corona, hearlik om mei-inoar te spyljen en te sjongen, it wurdt in prachtich konsert”.

Het kerstconcert in de Blauwhuister Sint-Vituskerk begint zondag 18 december om 14.00 uur, de toegang is gratis.

Fotograaf (C): Sicco Rypma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.