DEBo duurzaam nieuws

Ook bij Duorsume Enerzjy Boalsert is het tijd voor vakantie, hopelijk een zonnige. Toch zitten we tijdens deze periode niet helemaal stil, we willen graag wat duurzame nieuwtjes met u delen.

DEBo zonnedak.

Een van de zaken waar we bij DEBo druk mee zijn geweest is de realisatie van een zonnedak. Helaas bleek de eerst beoogde locatie niet geschikt, om voldoende elektriciteit op te wekken voor een renderende investering.

De oriëntatie van het schiphuis van de watersport vereniging is niet zuidelijk genoeg. Momenteel zijn we in gesprek met verschillende partijen voor een nieuwe locatie. Heeft u zelf een mooi dak (liefst op het zuiden) waar zonnepanelen op geplaatst zouden kunnen worden, neem dan gerust contact met ons op via het contact formulier op de website. We bespreken met u graag de mogelijkheden.

Saldering regeling.

De huidige salderingsregeling voor zonnepanelen blijft ongewijzigd tot 2023. Het bedrag dat men ontvangt voor de opgewekte stroom is gelijk aan de KwH prijs die moet worden betaald, ongeveer €0,23. Wat er na 2023 met de regeling gebeurt wordt overgelaten aan het volgende kabinet. Dit blijkt uit een brief die minister Kamp naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Aan de postcoderoos regeling veranderd voorlopig niets, voordeel van de postcoderoos regeling is dat deze 15 jaar is gegarandeerd na start van een gezamenlijk duurzaam energie project.

Betaalbaar elektrisch rijden.

Onlangs zijn de eerste exemplaren van de Tesla Model 3 overhandigd aan de eerste klanten. Deze Model 3 is een volledig elektrische auto, die tussen de 350 en 500 km kan afleggen per accu lading. Hoewel een nieuw exemplaar meer dan €30.000 gaat kosten, is dat nog altijd een stuk minder dan het grotere model (Model s) die te koop is vanaf €81.000. Dit jaar zullen meer automerken modellen presenteren die betaalbaar zijn en meer dan 300 km per accu lading kunnen afleggen. Als de auto wordt opgeladen met eigen zonnepanelen, rijdt je naast goedkoop ook nog eens groen.

Energie neutraal wonen.

Wellicht is het u opgevallen dat in verschillende wijken in Bolsward groot onderhoud wordt gepleegd aan huurwoningen. De woningen komen er niet alleen mooier uit te zien, maar worden ook duurzamer gemaakt. De bedoeling is dat in 2030 alle woningen van Elkien gemiddeld energieneutraal zijn. Prettig voor de bewoners en goed voor onze planeet.

Meer duurzaam nieuws lezen en op de hoogte blijven van DEBo. U kunt zich kosteloos aanmelden voor de DEBo nieuwsbrief via onze website www.debo.frl onder het menu item ‘Lid worden’.

DEBo is Enerzjy foar Boalsert.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.