De winter van 1979…

32 jaar geleden was Friesland, dus ook Bolsward voor een groot deel afgesloten van de buitenwereld. Een storm in combinatie met sneeuw zorgde voor sneeuwduinen op de wegen.

Gevolg hiervan was dat de A-7 een pool landschap werd met veel en hoge sneeuwduinen. En onder bijna elke sneeuwduin zat een auto verstopt. Ook de ingang van Bolsward bij de Barberyntjesflat was afgesloten door een grote bult sneeuw. Scholen, vergaderingen, feestjes werden afgelast. Omrop Fryslan werd voor het eerst een soort rampenzender waar alle afgelastingen op te beluisteren waren. Het was koud, enorm koud. Maar het waren bijzondere dagen! Samen met mijn ouders wandelen naar de A-7, ik was 12 jaar en genoot met volle teugen van de sneeuw die om je oren waaide. Dat je over de snelweg kon lopen en dat we een logé in huis hadden die was ingesneeuwd met zijn groene lelijke eend. Wat zijn uw herinneringen? Plaats deze bij de reacties.Tonnie{jcomments on} Siemonsma maakte destijds dit video verslag

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.