De Wilde Stad, donderdag in Filmhuis Bolsward

Door snel handelen is het filmhuis Bolsward gelukt al in een vroeg stadium een licentie te regelen voor de prachtige natuurfilm ‘De wilde stad’. Bij uitstek een film waar je met het hele gezin naar toe kunt.

 

Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. Met duiven, ratten, reigers, katten, vossen, vissen, insekten, bomen, planten en alle andere ongeziene inwoners van Amsterdam. Met in de hoofdrol de filmkater Abatutu, een rasechte stadsbewoner.

Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen.
Leuk om te weten is dat er ook een rol is weggelegd voor de beroemde vleermuizen in de kerk van Tjerkwerd. Deze zijn met speciale infraroodcamera’s voor de film vastgelegd. De vleermuizen waren mede een inspiratiebron voor kunstenaar Johan Creten bij het ontwerp van de vleermuisfontein die in mei in Bolsward wordt gerealiseerd.
De film doet denken aan het beste werk van Bert Haanstra.

Kindvriendelijk

Do. 22 mrt. 20.00 uur (zaal open 19.30)
Locatie: Ons Gebouw, Broereplein 7/8, 8701 JC Bolsward
Entree: € 6,-

Filmkeuring (AL) / Familiefilm / Natuur / NL / Documentaire-Speelfilm / 85 min. / Regie: Mark Verkerk

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.