De weg naar de Hemel

Donderdag is het Hemelvaartsdag. Het is de dag waarop in de kerken wordt herdacht dat Jezus na ruim 30 jaar op aarde te hebben geleefd, naar de Hemel ging.

Hoewel niemand precies weet hoe het in de Hemel is, willen de meeste mensen daar toch graag naar toe. Waarom? Omdat ze denken of geloven dat het een plek is waar het goed en vredig is. Sommigen beweren dat ze al een glimp van de Hemel hebben opgevangen. Er wordt dan bijvoorbeeld gesproken over een tunnel met aan het einde licht. Anderen zeggen dat ze er echt geweest zijn en weer terug moesten, omdat ze op aarde nog belangrijke taken moesten vervullen.

Of je nou wel in deze verhalen gelooft of helemaal niet, één ding is wel duidelijk: Wanneer er over de Hemel gesproken wordt, gaat het meestal over een plek waar geen oorlog, geen ziekte of ander leed met alle pijnlijke en verdrietige gevolgen van dien is. Als je dit gelooft is het heel begrijpelijk dat je hier na het leven op aarde graag naartoe wilt. Te geloven dat wanneer het leven van jezelf of een dierbare hier stopt, maar daarna op zo’n fijne manier doorgaat, geeft veel mensen een innerlijke rust.

Wanneer je gelooft in de Hemel te komen, geloof je dat je op de plek komt waar Jezus met zijn hemelvaart naartoe ging. Maar hoe kom je daar? Gewoon achter Hem aan gaan is lastig. Hij is die weg immers bijna 2000 jaar geleden al gegaan? Toch willen heel veel mensen diezelfde weg graag afleggen. Maar hoe doe je dat, bijna 2000 jaar later de weg gaan die onbekend voor ons is? Wat en waar is die weg die naar de Hemel gaat? Het antwoord op deze vragen geeft Jezus zelf. Om in de Hemel te komen, zegt Jezus, hoef je niks anders te doen dan Hem te volgen. Hij zegt in de Bijbel dat we daar via Hem kunnen komen. Hij noemt zichzelf de weg die naar de Hemel leidt. Wanneer we ervoor kiezen met Jezus op te wandelen, zijn we volgens de Bijbel op de goede weg. Deze weg is heus niet overal geplaveid, maar het is een weg die zeker de moeite waard is. Een ware ontdekkingsreis met een fantastische eindbestemming.

 

Hartelijke groet,

Gijsbertus Feenstra

christelijke gemeente ‘Het Keerpunt’

 

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.