De vrijdag van de Simmerwike

Grote wasjes kleine wasjes, “De grote hit”van de band Trafasi. En die band stond de vrijdags van de Simmerwike op het podium boven het water. Samen met De band.nl. Twee bands die voor veel sfeer zorgden en veel publiek naar de Gleibakkerij trokken. 


De band.nl is een cover en speelt speelt top 100 muziek. De band bestaat uit tien leden en bestaat naast de gebruikelijke drums gitaar en toetsen uit een zanger en twee  zangeressen. Daarnaast heeft de band een blazerssectie van drie man. Trafassi is het Surinaamse woord voor ‘anders’ of ‘ommekeer’. De band had in de jaren ’80 een enorme hit met “Wasmasjien”. (Kleine wasjes, grote wasjes…)  Een video verslag vindt u hier.

Naast de muziek is er ook plaats voor kunst. Naast de vele schilderijen die in de stad terug te vinden zijn, presenteerden de kunstenaars van de  Grote en Kleine Dijlakker een aantal werken van zichzelf in de Lalande galerie op de Grote Dijlakker. Een korte impressie ziet u hier.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.