De vlag mag eindelijk uit…..

Tijdens de laatste Heamieldagen verbaasden wederom een flink aantal Bolswarders zich over de keus van de gemeente Súdwest Fryslân welke vlag moest wapperen.

Want, zo vonden zei, moest op een Bolswarder feest ook de eigen stadsvlag wapperen en niet de Friese pompeblêden. De gemeente gaf aan dat ze vonden dat de stadsfeesten een regionale uitstraling verdienden en dat daarom ook een andere vlag dan de stadsvlag moest wapperen.  En dat betekende dat er op de toren van de Martinikerk  vaak de Friese vlag wapperde en op het stadhuis zo nu en dan een Bolswarder vlag. Stadsbelang Bolsward mengde zich in de discussie en ging het gesprek aan met de gemeente.

Die is nu terug gekomen op haar standpunt, Stadsbelang Bolsward laat op haar facebookpagina weten dat het vlaggen-protocol wordt herzien, gemeente SWF heeft begrepen dat het lokale gevoel belangrijker is dan het provinciale of nationale.

En dat betekent dat tijdens Bolletongersdei weer duidelijk is dat het in Bolsward feest is en dat iedereen daar welkom is.