De verbroedering in de Broerekerk

Bolsward – In de Broerekerk vindt zondag 18 december  de Kerstspecial ,De Verbroedering’ plaats met als decor de levende Kerststal. Tussen 17.00 en 19.00 uur verzorgen blaaskapel de Swalkers en zanger Sjoerd Huitema uit Blauwhuis, popkoor Majelkoor en theatergroep MeM uit Bolsward gezamenlijk een twee uur durend optreden.

De Swalkers is de bekende blaaskapel uit Blauwhuis. Zowel in binnen- als buitenland hebben de Swalkers de afgelopen jaren hun muzikale klanken ten gehore gebracht.  Het woord gezelligheid staat bij deze hechte groep hoog in het vaandel, hetgeen tevens het geheim is dat al vele jaren met veel enthousiasme muziek wordt gemaakt. Ook uit Blauwhuis komt zanger Sjoerd Huitema. Deze veehouder raakte al op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek en dat uit zich nu nog steeds, als leadzanger van de 4 B’s de coverband uit Blauwhuis, viert hij nog steeds triomfen. Naast zingen heeft hij nog enkele hobby’s zoals cabaret en toneel. Dat hij ook deze disciplines aardig beheerst blijkt wel uit het feit dat hij de hoofdrol mocht vertolken in het publieksprijs winnende iepenloftspul “It deiboek”. Popkoor Majelkoor uit Bolsward is ontstaan uit een stel enthousiaste amateur zangers die hun eigen meerstemmige arrangementen creëren. Ze doen dit elke woensdagavond aan de keuken tafel op Kleinzand 4. Theatergroep MeM is de initiatiefnemer van dit project en bestaat uit Marijke Bekema,  Wopke IJedema en Hilbrand Adema. MeM bracht hun eerste Friestalig theaterprogramma uit in 2005, in 2012 volgde hun tweede programma “Soer en Swiet”.

De samenwerking tussen deze artiesten vindt plaats onder de naam “de Verbroedering”. Naast nummers uit hun vaste repertoire, zullen de artiesten ook songs met elkaar spelen.  De entree is gratis, maar om de kosten te dekken wordt wel een vrije gift gevraagd. Ook is er warme chocolademelk en kerststol verkrijgbaar. Op een scherm zullen winterse beelden vertoond worden en informatie over de verschillende liedjes. Welkoop Bolsward heeft vogelvoedselpakketten beschikbaar gesteld die kinderen zelf aan elkaar mogen rijgen. Tot slot zal een gezamenlijk lied ten gehore worden gebracht met unieke beelden van Friesland met een tekst van Giny Bastiaans.

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting het Weeshuis, Antonie Gasthuis en Hendrick Nannes en Catrijn Epes Stichting, Regio bank, stichting Ons Gebouw, Vrienden van de Broerekerk en de Siebolt Foundation uit Drachten.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.