De Tiid in Bolsward wint LF2028-prijs

Cultuurhistorisch centrum De Tiid in Bolsward is de winnaar van de LF2028-prijs in de regio Zuidwest-Fryslân. Directeur Pascal Arts ontving de cheque van 2028 euro uit handen van gedeputeerde Sander De Rouwe.

Het bedrag is een aanmoedigingsprijs die vanuit het Iepen Mienskipsfûns (IMF) in samenwerking met LF2028 is opgezet.  Na elke openstellingsperiode van het IMF, kiest de jury een winnaar uit drie genomineerde IMF-projecten per regio. Elk jaar ontvangen vijftien projecten de prijs. De Tiid ontving eerder dit jaar IMF-subsidie voor het realiseren van een Mienskip-tentoonstellingsruimte in het museum.

De Tiid

De Tiid is gevestigd in het oude stadhuis van Bolsward en is op 7 september jl. officieel geopend door koning Willem-Alexander. Het centrum biedt plek aan een museum, archief, gemeenteloket, bibliotheek en een café. Bezoekers aan De Tiid kunnen meer zijn dan alleen toehoorder; iedereen die het wil kan het podium pakken en zelf verteller zijn. De Mienskip-tentoonstellingsruimte sluit hier goed bij aan en wordt gebruikt voor het vertellen van verhalen uit de eigen mienskip, in de vorm van laagdrempelige en kleinschalige exposities.

Gedeputeerde De Rouwe: “De Tiid is een prachtige en unieke plek, waar cultuur en historie samenkomen. Een waardevolle en laagdrempelige plek, voor de hele mienskip. Mooi en terecht dat de aanmoedigingsprijs naar de tentoonstellingsruimte gaat. Het is belangrijk dat de verhalen van de mienskip verteld worden en bewaard blijven. Complimenten voor de partijen die hun krachten hebben gebundeld en dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.”

Juryrapport

De jury koos voor dit project uit de regio Zuidwest-Fryslân, omdat ze erg enthousiast zijn over het concept van mienskiptentoonstellingen. Hiermee worden persoonlijke verhalen op waarde geschat en gedeeld. De verhalen zijn een feest van herkenning, maar geven ook een persoonlijk beeld van de identiteit van de mienskip in Bolsward. Uit de geselecteerde projecten van de overige vier regio’s heeft de jury eveneens een prijswinnaar gekozen. Ook zij ontvangen een bedrag van 2028 euro. Welke projecten dit zijn, kunt u lezen in bijgevoegd juryrapport. De jury bestaat uit Immie Jonkman, directeur van Arcadia (LF2028) en Judith Baarsma van Keunstwurk.

Fotobijschrift: Gedeputeerde Sander de Rouwe overhandigt de cheque van 2028 euro aan Pascal Arts, directeur/bestuurder van De Tiid.

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.