De SP Statenfractie stelt opnieuw vragen over Windpark Fryslân

REGIO – Op 9 september jl. verscheen er een onderzoek van Follow The Money (FTM) over onderzoek naar Windpark Fryslân (WPF).

In het artikel hierover wordt duidelijk gemaakt dat de rol van de Provincie rondom de financiering discutabel is. Waarom verstrekt de provincie een (achtergestelde) lening aan 2 families, die €11,8 miljoen betaalden voor 85% van de aandelen terwijl de provincie 15% van de aandelen heeft waarvoor €20 miljoen is betaald? De voorwaarden waarop het provinciebestuur dit accepteerden zijn onduidelijk en eerdere vragen van politici werden afgedaan met een verwijzing naar vertrouwelijkheid van bedrijfsinformatie.

“Er is ons altijd voorgehouden dat WPF van en voor de Fryske inwoner is”, aldus Hanneke Goede, fractievoorzitter van de SP Statenfractie. “Nu lijkt het alsof de Provincie heeft meegewerkt aan het verrijken van twee energieboeren en zichzelf in de voet geschoten heeft. De overwinsten verdwijnen naar twee families en kunnen nu niet ingezet worden voor de Fryske inwoner. Dezelfde inwoner die ook de stroom niet geleverd krijgt en een dure rekening op de mat treft!”

FTM heeft ook de subsidiestroom onder de loep genomen en geeft aan dat WPF meer subsidie ontvangt dan eigenlijk zou moeten. De SP Statenfractie maakt zich zorgen of deze subsidie terugbetaald moet worden. Eén ding is wel duidelijk. Subsidie via belastinggeld of een hoge energierekening: de inwoner krijgt altijd de rekening gepresenteerd.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.