De Reuzen, Maarten en Jezus

Vorige week vrijdag, zaterdag en zondag waren De Reuzen van Royal de Luxe in Leeuwarden. Terwijl De Hond, Het Meisje en De Duiker door Leeuwarden liepen, was Maarten van der Weijden met een geweldige prestatie bezig. Hij zwom in totaal 163 km van de elfstedenzwemtocht vanaf Leeuwarden tot aan bijna Dokkum. Hij deed dit om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Wat geweldig dat hij zoveel overhad voor dit goede doel. De opbrengst van deze actie is ondertussen al meer dan 3,5 miljoen euro!

Wanneer je het nieuws over beide evenementen volgde, hiervan de beelden zag of er misschien wel bij aanwezig was, zag je een duidelijke overeenkomst. Bij zowel De Reuzen als bij Maarten waren enorm veel mensen aanwezig. In Leeuwarden stonden duizenden toeschouwers rijen dik langs de route om de indrukwekkende levensechte grote poppen in het echt te kunnen zien. Ook langs de zwemroute van Maarten stonden heel veel mensen die vol bewondering naar zijn geweldige prestatie keken en hem hierbij aanmoedigden.

Toen ik erover nadacht wat het was dat voor beide gebeurtenissen zoveel aandacht was en zoveel mensen op de been bracht, kwamen o.a. de volgende woorden bij mij naar boven: indrukwekkend, groots en onvoorstelbaar. Zowel De Reuzen als de prestatie van Maarten zijn indrukwekkend, groots en moeilijk voor te stellen. Je wilt erbij zijn om met eigen ogen te zien wat er gebeurt.

Het erbij willen zijn wanneer er iets bijzonders gebeurt is van alle tijden. Zodra er iets spectaculairs plaatsvindt, komen mensen in beweging. Jezus was ook een persoon die veel mensen in beweging bracht. De mensen zochten Hem in grote getale op om met eigen ogen te zien wat Hij deed en met eigen oren te horen wat Hij zei. Ook op Hem zijn de woorden indrukwekkend, groots en onvoorstelbaar van toepassing wanneer je leest wat Hij allemaal deed. Ik kan me best voorstellen dat er grote mensenmassa’s waren die Hem opzochten om dit met eigen ogen te kunnen zien. Nu, 2000 jaar later, komen er nog steeds miljoenen mensen door Hem in beweging. Er leven meer dan 2 miljard christenen op de wereld. Mensen die zijn geïnspireerd en/of geraakt door wat Jezus heeft gezegd en gedaan. Om na zo’n 2000 jaar nog steeds zoveel mensen te bezielen, moet Hij toch wel een heel speciaal iemand zijn die bijzondere dingen heeft gedaan…..

 

Hartelijke groet,

 

Gijsbertus Feenstra

Christelijke gemeente ‘Het Keerpunt’

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.