De PvdA wil dat Friese staten en stinzen toegankelijk blijven

De afgelopen tijd zijn meerdere Friese staten en stinzen verkocht of in de verkoop gezet. De PvdA is bang dat met de verkoop, ook de toegang tot de geschiedenis en de omgeving van het erfgoed verloren gaat.

PvdA-Statenlid Anne Zijlstra wil weten wat de provincie kan doen om de publieke toegankelijkheid te waarborgen en stelt schriftelijke vragen.

Voorkomen dat geschiedenis verloren gaat

Zijlstra reageert: “Ons monumentaal erfgoed heeft een grote aantrekkingskracht en speelt een belangrijke rol bij het overdagen van onze Friese cultuurhistorie.

De PvdA vindt het belangrijk dat de geschiedenis van deze bijzondere staten gedeeld blijft worden met mensen en dat de parken in de omgeving toegankelijk blijven voor publiek. We willen voorkomen dat bij een verkoop de toegankelijkheid verdwijnt en de geschiedenis verloren gaat.”

Foto (C): Wikipedia 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.