De Oerdracht winnaar schoolkorfbaltoernooi

BOLSWARD – Onder mooie nazomerse omstandigheden organiseerde de jeugdcommissie van korfbalvereniging Westergo voor de 36e keer het schoolkorfbaltoernooi voor basisscholen uit Bolsward e.o.

Doordat van een paar scholen de groepen 8 op schoolkamp waren, moesten 3 teams ontbreken. Desondanks was een deelname van 15 teams toch goed te noemen. Er werd de gehele middag met volle inzet gestreden en alle wedstrijden hadden een bijzonder sportief verloop. Het toernooi werd gesponsord door installatiebedrijf Van der Pol en Primera.

In de categorie groep 5/6 werd in poule 1 De Spetters ongeslagen eerste met 5 punten en De Sint Maarten Bananas tweede met 1 punt minder. In poule 2 won KC Bronnies 3 keer en speelde eenmaal gelijk en werd daardoor poulewinnaar met 7 punten. Blinkertoppers behaalde hier met 5 punten de tweede plaats. In de strijd om de derde plaats won De Sint Maarten Bananas met 2-1 van Blinkertoppers. De finale tussen De Spetters en KC Bronnies werd zoals een finale behoort te zijn: bloedstollend. Na de reguliere speeltijd was de stand nog gelijk en dus moest er verlengd worden. Daarin ging De Spetters het beste met de spanning om en won uiteindelijk met 4-3.

Eindstand groep 5/6: 1. De Spetters (De Bron), 2. KC Bronnies (De Bron), 3. De Sint Maarten Bananas (Sint Maartenschool), 4. Blinkertoppers (De Blinker).

Bij groep 7/8 werd in poule 3 The Comebacks winnaar met 5 punten en hield De Zonnebrillen met 4 punten als tweede achter zich. In poule 4 verloor De Vuurvogels geen enkele wedstrijd en werd met 5 punten onbereikbaar voor de concurrentie. Tweede met 3 punten werd Flinker op de Blinker. In de kleine finale won Flinker op de Blinker met 1-0 van De Zonnebrillen. De grote finale tussen de beide poulewinnaars werd gewonnen door The Comebacks (2-0) ondanks de goede tegenstand van De Vuurvogels. Hierdoor won The Comebacks niet alleen de 1e prijs maar ook voor een jaar de wisselbeker.

Eindstand groep 7/8: 1. Winnaar wisselbeker 2016 The Comebacks (De Oerdracht uit Exmorra), 2. De Vuurvogels (De Opbouw), 3. Flinker op de Blinker (De Blinker), 4. De Zonnebrillen (De Bron).

Foto:Petra Kroon

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.