De Matthäus Passion in Bolsward

BOLSWARD – Op 12 en 13 april voert de Oratorium Vereniging Bolsward de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach uit, onder leiding van dirigente Pauli Yap en met medewerking van het barokensemble Eik en Linde uit Amsterdam.

Ook verleent het Kinder- en jeugdkoor Sint-Vitus uit Leeuwarden, onder leiding van Hendrikje van der Berg, haar medewerking.

De concerten vinden plaats in de Martinikerk in Bolsward.

De vocale solisten

De bezetting van de Matthäus-Passion bestaat, naast twee koren, een kinderkoor en een orkest, uit zes vocale solisten. Dit jaar zijn dat: Wendy Roobol – Sopraan, Netty Otter – Alt, Jan Willem Schaafsma – Tenor (evangelist), Falco van Loon – Tenor (aria’s), Michiel Meijer – Bas (aria’s), Jelle Draijer – Bas (Christuspartij).

Na twee jaar stilte

Het uitvoeren van de Matthäus-Passion door de Oratoriumvereniging Bolsward of haar voorgangers voert terug tot het oorlogsjaar 1942. Een lange traditie, mede dankzij een groot trouw publiek.

In 2020 stonden koor, kinderkoor en orkest weer klaar om de Matthäus-Passion ten gehore te brengen, en toen brak de coronacrisis uit. Ook in het voorjaar van 2021 was het niet mogelijk de Matthäus-Passion uit te voeren.

Op dit moment kan het koor zich weer verheugen op het zingen van de Matthäus- Passion; deze traditie is, zowel voor toehoorders als voor zangers, kerkelijk of religieus georiënteerd of niet, een moment van bezinning.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.