De mantel van Sint Maarten (fotoalbum)

Een grote groep kinderen liepen vrijdagavond met hun ouders achter de muziek aan door de stad vanwege de Sint Maartenoptocht.

Om vervolgens bij de verschillende winkels de mooiste liedjes te zingen over Sint Maarten. En de creativiteit in de liedjes was ook dit jaar weer goed. Zo klonk er naast de oeroude Koeien met hun staarten ook de variant over de tomaten.

Sint Maarten, Sint Maarten,
Er liepen twee tomaten.
De ene had een petje op,
De andere had een kale kop.

De winkeliers hadden voor de jeugd uiteraard wat lekkers in de aanbieding en ook de oliebollenbakker had dit jaar weer een verse oliebol voor de zangtalentjes van Bolsward. Hierbij moest wel wat geduld betrachten omdat bij iedere winkel wel een rij van wachtende kinderen stond. Maar dat namen de kinderen uiteraard graag voor lief.

 

Nieuw dit jaar was dat de kinderen ook bij de echte Sint Maarten konden zingen bij de Sint Franciscuskerk. Hier stond de heilige de kinderen op te wachten en voor de kinderen die het echt koud hadden was de mogelijkheid om even gebruik te maken van de mantel van Martinus van Tours. Maar de meeste kinderen kozen voor de chocolademelk met een lekker stuk koek.

Foto’s Petra Kroon Fotografie. Klik hier voor meer foto’s

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.