De Lotstrabrand

Één van de grootste branden die Bolsward in de vorige eeuw trof, was de Lotstrabrand. De brand ontstond in de nacht van 28 maart 1977 en in totaal werden vijf panden verwoest. Waaronder o.a. de meubelzaak van de familie Lotstra, de winkel van de familie Sikma en een kledingzaak.

Met hulp van veel korpsen uit de buurt, ruim 100 brandweermannen, had men urenlang werk om de brand meester te worden. Die konden niet voorkomen dat er een schade wa ontstaan van bijna 6 miljoen gulden

Voor radio Bolsward maakte Ton Visser begin jaren 90 een uitzending over die brand. Die geluidsfragmenten en foto’s over de brand zijn verwerkt in een documentaire die hieronder te zien is.

(Foto: L. Hartsuiker)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.