De leukste terrassen van Friesland; hier wil je zitten deze zomer!

We mogen inmiddels alweer bijna een maand gebruik maken van de terrassen, en daar hebben velen dan ook al flink van geprofiteerd. Want de zomer is eigenlijk niet compleet zonder minstens een paar keer neer te ploffen op een mooi terras, en met het zonnetje op je bol heerlijke drankjes en hapjes te nuttigen terwijl je mensen kijkt die voorbij komen. Maar laten we eerlijk wezen, het ene terras is het andere niet. Til je terraservaring deze zomer naar een hoger niveau met een bezoekje aan de leukste terrassen van Friesland!

Hippe foodbar in Kameleondorp Terherne; Picknickers

Terherne is met zijn wandel- en fietspaden langs het water, en vele watersport voorzieningen sowieso wel een bezoekje waard, maar wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je alleen voor restaurant en foodbar Picknickers naar dit Friese dorpje komt. Op het sfeervolle terras van Picknickers met uitzicht op het Snekermeer krijg je het gevoel alsof je op een hip festival bent. De relaxte sfeer, fijne muziek en natuurlijk niet te vergeten, het heerlijke eten dat veelal gemaakt is met lokale ingrediënten; hier kun je dat vakantiegevoel optimaal ervaren! Extra tip; Combineer in het najaar je lunch of diner met een duik in de bijzondere hot tub!

Foodbar Picknickers; Ûtbuorren 54, Terherne.

Uitzicht op het IJsselmeer bij de Beach Club in Lemmer

Combineer een dagje strand met een bezoek aan de Beach Club in Lemmer, want je stapt zo van het strand het terras op van deze hippe strandtent. Even het zand uit je slippers schudden en dan plof je zo neer op een van de relaxte loungebanken. Van zwemmen krijg je natuurlijk honger, dus kies je een van de lekkere ‘beach bites’ van de kaart. Ook als het zomerweer een beetje tegenvalt en je naar het strand komt om uit te waaien kun je na afloop heerlijk beschut op het terras zitten. Of je nou samen met je geliefde over het water wilt turen of met je vrienden aan de speciaal biertjes en burgers gaat; dat zit in Lemmer wel goed.

Beach Club Lemmer; Industrieweg 2, Lemmer

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beachclub Lemmer (@beachclublemmer)

Direct aanmeren op het terras bij Onder de Kelders in Leeuwarden

Het restaurant Onder de Kelders is gevestigd in de voormalige kelders waar in de vijftiende eeuw goederen werden opgeslagen. Men gebruikte de kade als laad- en losplaats en daardoor ligt het schitterende, kleine terras van dit restaurant laag aan het water. Ben jij met je bootje aan het varen in Leeuwarden dan leg je je schuitje gewoon aan en stap je direct het terras op. Hier zit je lekker rustig, terwijl je ondertussen toch kunt mensenkijken en ontspannen aan het water. Je kunt hier ook prima terecht als je niet zo’n hele dikke portemonnee hebt.

Onder de Kelders; Bierkade 1, Leeuwarden

Foto: Onder de Kelders

 

Indrukwekkende luchten bij Strandpaviljoen ’t Zilt in Harlingen

Of het nou een donkere dreigende lucht met samengepakte wolken of een kleurrijke, warme zonsondergang is, op het terras van Strandpaviljoen ’t Zilt in Harlingen kun je onder het genot van heerlijk eten en drinken kijken naar de prachtige luchten boven de Waddenzee. Lekker uitwaaien op het strand, of juist op je handdoekje genieten van de zomerzon, en dan vervolgens je honger stillen met al het heerlijks dat de zee op culinair gebied aan ons te bieden heeft. Maar ook als je vissen liever in de zee laat, kun je alle kanten op.

Strandpaviloen ’t Zilt; Westerzeedijk 2, Harlingen

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.