De laatste Koninginnedag! Koningsdag 2014?

Sinds 1948 vieren wij in Nederland op 30 april Koninginnedag. Sinds 1958 organiseert het Oranje Comité Bolsward de festiviteiten in Bolsward op deze dag.

Ieder jaar probeert het Oranje Comité Bolsward weer een mooi en gevarieerd programma te maken voor jong en oud. Ieder jaar proberen we het programma weer wat uit te breiden. Dit jaar vroeg de nodige creativiteit van het bestuur, toen zij in januari hoorden dat de troonswisseling ook op 30 april plaats zou vinden. Het bestuur heeft er voor gekozen om 30 april dit jaar nog in stand te houden. Wel is het programma iets aangepast en ligt de nadruk op de ochtend en avond.

In de vroege ochtend zullen de eerste mensen al komen om hun auto neer te zetten voor de kofferbakverkoop welke om 8.00 zal beginnen. Vervolgens hebben we om 9.00 de aubade bij het stadhuis alwaar traditioneel, na het zingen van het Wilhelmus, het Friese volkslied en het Bolswarder lied, door de Bolswarder kinderen ballonnen worden opgelaten.

Daarna beginnen de activiteiten in de binnenstad met: Oud Hollandse Spelletjes, waterballen, kinderattracties en muziek. Dit jaar zal de “Wodkapel” weer van de partij zijn voor muziek tijdens de kofferbakverkoop. Ook zal het Piratenkoor “de Stormvogels” (Emmen) het Marktplein in de middag veroveren en vele verschillende liederen ten gehore brengen.

Ook dit jaar is er weer een avondprogramma. Dit keer met een optreden van Teake van der Meer met zijn show “Moat it no sa?!”. Dit is de op een na laatste show van Teake en hij zal ongetwijfeld weer meer fantastische Friese humor komen. De zaal gaat om 19.00 open en de show begint om 20.00. Kaarten zijn op die avond te koop aan de kassa voor €15,-. Ook te verkrijgen in de voorverkoop bij sigarenmagazijn Kroontje.

U begrijpt natuurlijk dat het organiseren van een feest als dit veel tijd en organisatie vergt. Het bestuur bestaat op dit moment uit 4 leden en dit zijn er te weinig. Daarom zijn wij dringend op zoek naar mensen die ons willen helpen. Zonder nieuwe mensen zal het bestuur is het niet mogelijk om Koningsdag 2014 te . Natuurlijk willen wij dit niet en vragen wij uw hulp. U kunt meer informatie krijgen via: bestuur@ocbolsward.nl of via Bas Los (voorzitter) op 06 25 12 75 18.

Kijk op www.ocbolsward.nl voor al onze activiteiten. Wij wensen u een prettige laatste Koninginnedag.

Bestuur Oranje Comité Bolsward.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.