De Koeien Hebben Staarten…. (video)

Vandaag is de dag die bij veel kinderkalenders dik omcirkeld was.

Want 11 november is de dag dat de lichtjes weer mogen branden en dat de kinderen zingend langs de deuren mogen gaan.

Vanaf 18:00 uur konden de kinderen achter de muziek aan de stad in, maar lang bleven de kinderen niet achter cmv Oranje lopen want vanaf de Jongemastraat doken de kinderen op de verschillende openstaande deuren af. Daar stonden de verschillende ondernemers klaar met grote manden vol met snoep. Oranje zorgde ondertussen voor de muziek en later op de avond werden ze afgelost door Hollandia, die eerst door de gelijknamige buurt had gelopen en gespeeld.

Mede door het mooie weer was het enorm druk in de stad, tussen de vier en vijfhonderd kinderen kwamen zingen voor wat lekkers. Ook dit jaar deed de oliebollenkraam weer vrolijk mee met de speciale optocht door de stad en kregen alle kinderen die kwamen zingen een lekkere oliebol.

Maar Sint Maarten begon voor sommige scholen vanmorgen al. Zo gingen de kleuters van Jenaplanschool De opbouw naar Bloemkamp. Ieder jaar weer gaan ze met een zelfgemaakte lampion zingend langs de afdelingen. Een mooi traditie waar jong en oud van geniet.

Groep 4a van de Sint Maartenschool ging feestvieren in it Menniste Skil. In optocht gingen de kinderen er naartoe en onderweg klonken de Sint Maartenliedjes natuurlijk al uit alle kelen. In het Menniste Skil werden de kinderen ontvangen door de bewoners en de activiteitenbegeleidster. En wat een fijne warme ontvangst.
Natuurlijk mochten alle kinderen hun lampionnen laten zien en werd er gezongen door kinderen en bewoners. Ja dat ging heel goed samen! Daarna gingen de kinderen samen met de bewoners werken aan een kleurplaat wat een heel ontspannen sfeer gaf. Dat de kinderen ook nog een Sint Maartentraktatie kregen was natuurlijk een heel fijne verrassing. Een heerlijke, gezonde traktatie die door de bewoners zelf was ingepakt.  Een prachtige samenwerking van bewoners en kinderen.

De kinderen van kdv Villafleur hadden eerder deze week allemaal een prachtige lampion geknutseld. En natuulijk de hele week werd er druk geoefend in de speelhal. En werden de Sint Maarten liedjes geoefend en in optocht door de groep gelopen.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.