De juiste golflengte

Mijn man en ik rijden per jaar flink wat autokilometers. Dat komt mede doordat een aantal van onze kinderen ver weg wonen.

Gedurende die ritten wordt er veelal naar de radio geluisterd. De klassieke zender is bij ons beiden favoriet; deze omroep is haarscherp te ontvangen in onze provincie maar niet zodra we verder weg zijn, wordt de ontvangst minder.

Datzelfde geldt voor Omrop Fryslân. Het is kennelijk zo dat je als automobilist het ontvangstkanaal moet bijstellen. Er staan zelfs af en toe bordjes langs de weg die een bepaalde radiozender met de daarbij behorende golflengte weergeven.

Het is met de weg van ons geloof soms net zo. Afhankelijk van de situatie in het leven, of de plek die op de levensweg bereikt wordt zal een mens het ontvangstkanaal voor het goddelijke moeten bijstellen en scherper afstemmen.
Het kan ook zijn dat de één de boodschap helder ontvangt, terwijl de ander heel lang aan de knop moet draaien en alleen maar ruis of een stilte ontvangt.

Voor sommigen geldt, dat het moeilijk te aanvaarden is dat een ander God niet ‘hoort’of voelt en ervaart, terwijl jij dat wel doet. Voor de één is het helderder in een kerkdienst, bij muziek, bij een bepaald lied dat gezongen wordt en voor de ander in een bijzondere ontmoeting tussen mensen.
Iedere gaat een eigen weg door het leven. Ieder mens heeft ook een ander draadje met “Boven”, met God. Het is telkens weer een opgave om te voelen, af te tasten welke golflengte bij onszelf past.

Deze tijdloze muziek van Liefde wil glashelder onze ether binnenstromen, mits wijzelf de tijd nemen om zuiver af te stemmen.

Ds. Tineke Weidema-Bos Doopsgezinde gemeente Bolsward

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.