De Jong en Koster Fries kampioen ringsteken

Bolsward was voor het eerst het decor voor het Fries kampioenschap ringsteken. 

Sinds 2014 organiseren Dokkum en Bolsward bij toerbeurt het kampioenschap. De omstandigheden waren perfect en zorgde voor veel publiek langs het parcours. In totaal deden 14 combinaties mee aan de wedstrijd over zes rondes.

Maar na die zes rondes was de winnaar nog niet bekend want de combinatie uit Witmarsum van Sjerp de Jong met ringsteker Ilse Koster had  evenveel punten als de combinatie uit Drachten van Oebele Tiekstra met ringsteker Willie Bouma.

Dus moest een beslissingsronde bepalen wie Fries Kampioen zou worden, maar ook in die ronde wisten de dames alle ringen te steken. Waarop een tweede beslissingsronde gereden werd. Ook nu leek het erop dat de dames alle ringen konden steken maar Bouma miste de allerlaatste ring en daarmee werd de combinatie uit Witmarsum van menner Sjerp de Jong en steker Ilse koster Fries kampioen.

1. Sjerp de Jong en Ilse Koster uit Witmarsum wonnen de Gouden zweep
2. Oebele Tiekstra en Willie Bouma uit Drachten
3. Andre en Anneke v.d. Staal uit Wieuwerd

Daarnaast was er voor beide verenigingen nog een prijs voor het schoonste geheel
Bij de ‘Friese Aanspanning’ wordt gereden met antieke en dus authentieke rijtuigen, en bij ‘Het Friese Tuigpaard’ met krompanelen sjezen. De prijs voor beide aanspanningen werd beschikbaar gesteld en is vervaardicht door Pracht & Ambacht, Juwelier en Edelsmid te Bolsward. Deze prachtige en unieke sierwerken werden uiteindelijk gewonnen door;

Voor vereniging het Friese Tuigpaard;
Rik Schoenmaker en Eline Schoenmaker uit Soest

Voor vereninging de Friese Aanspanning;
Age en Jannie Bijl uit Katlijk

Uiteindelijk was er nog 1 prijs te winnen, tijdens de puntentelling, voor het bestgaande tuigpaard;
Deze bokaal werd gewonnen door Watte Bruinsma en Hetwich Teernstra uit Rotstergaast waar Hessel zich prachtig liet zien voor de sjees

De organisatie van het ringsteken, stichting Bolletongersdei, kijkt tevreden terug op het kampioenschap, het was de eerste activiteit van dit jaar voor de stichting die de festiviteiten organiseert rondom Bolletongersdei.

Foto’s Henk Bootsma

 

[pro_ad_display_adzone]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.