De intocht en toespraak

De 60e editie van het Heamiel is woensdag avond van start gegaan. Heakeninginne Lysanne werd samen met haar hofdames Hilde Wolthuizen en Boukje Namminga op de “laatste pakjes hooi” Bolsward ingereden.

Tijdens de intocht presenteerden ook de verschillende dansgroepen die aan het Internationaal Folkloristisch Dansfestival meedoen zich aan Bolsward. Donderdag is de traditionele jaarmarkt in het centrum en de hooimaaltijd in de Broerekerk.(Foto: Jan H Kroese)

08.30 Interscholaire Sportochtend op de sportvelden.

09.00 Aanvang Heamielmarkt tot 16.00 uur, in de binnenstad.

09.00 De Taveerne ‘De Dorstige Deerne’ in de Waag onder Stadhuis geopend. Dit jaar weer geopend voor een goed doel.

10.00 Aanvang verkoop kaarten Tellens Heamielmaaltijd. Kaartverkoop in de kiosk naast het voormalig stadhuis, bij de ingang Broerekerk en ook bij de Hema.

10.00 Rondgang Heakeninginne en hofdames over de markt.

10.00 Aanvang Politie kaatsen op ’t Oordje. 25 jarig jubileum!

11.00 Sonnema Stadsrondvaart o.l.v. gids door grachten Bolsward. Deelname gratis. Van te voren toegangskaart halen bij het Gysbert Japicxhus. 11.45 Broerekerk open voor publiek (Tellens Heamielmaaltijd).

11.45 Optreden van de Boalserter Skotsploech voor het stadhuis.

12.15 Aanvang Tellens Heamielmaaltijd m.m.v. Bauke Kooiker en Tjamme Wiersma.

14.30 Sonnema Stadsrondvaart o.l.v. gids door grachten Bolsward. Deelname gratis. Melden om 14.15 bij Gysbert Japicxhus.

15.00 Seniorenmiddag met Folkloristische dansgroepen in de sporthal.

19.00 Brandsma Koffie Wielerronde door de stad, georganiseerd door de wielervereniging Snits. Voor A en B amateurs en jongelieden. Route: Start Stadhuis, Jongemastraat, Marktstraat, Dijkstraat, Bargefenne, Stoombootkade, Turfkade en Snekerpoort.

20.00 Optreden Fries Symfonie Orkest in de Martinikerk. Gratis toegankelijk. Klik hier voor meer info.

20.30 Bolswarder Battle Of Deejay’s. Locatie Bargefenne. Eind 23.30 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.