De gezondheid van je kat of hond gaat boven alles

Veel in ons leven hangt af van ons leefpatroon. Daarbij letten we naast voldoende beweging ook op wat wij dagelijks aan voedsel tot ons nemen. Eigenlijk geldt dat voor de gehele mensen- en dierenwereld. Goede, gezonde en verantwoorde voeding draagt vaak bij aan een langere levensverwachting. Dat geldt niet alleen voor mensen maar ook zeker voor onze huisdieren zoals katten en honden.

Het is echter niet alleen het lichamelijk welzijn van mens en dier wat telt, ook het geestelijk welzijn draagt mee aan een beter en langer leven. Het hebben van een gezelschapsdier is voor veel eenzame mensen met weinig sociale contacten echt een uitkomst. Dat resulteerde er bijvoorbeeld in dat gedurende de coronapandemie veel mensen een huisdier namen. We hadden in die tijd gewoonweg veel minder sociaal contact met onze medemens. Clubmeetings werden afgeschaft, de sportscholen in Bolsward sloten hun deuren en veel Friese bedrijven adviseerden hun personeel om vanuit huis te gaan werken. Als er dan thuis een hond of kat aanwezig is, maakt dat het wel meteen een stuk gezelliger.

Zalmolie Hond

Een grote groep van de mensen die toen een huisdier aangeschaft hebben, ervaren dit bezit nog steeds als zeer prettig. Door de tijd heen verdiep je je ook steeds meer in het welzijn van je trouwe metgezel. Je gaat regelmatig uit wandelen en zorgt er voor dat je hond ook gezonde voeding krijgt. De speciale zalmolie hond draagt zeker bij aan een optimale conditie van je viervoeter. De ontstekingsremmende werking en de bewezen ondersteuning van het immuunsysteem, maken dit natuurlijke product feitelijk onmisbaar. Met zalmolie kunnen huidproblemen zoals jeuk, haaruitval en allergie worden aangepakt. Ook zorgt zalmolie bij de hond voor meer energie en een betere spijsvertering.

Artrose Hond

Hoeveel je ook samen met je hond beweegt kan het zijn dat je harige metgezel last van artrose hond krijgt. Dat kan op alle leeftijden van een hond voorkomen. Het is te alle tijde raadzaam om bij artrose klachten een dierenarts te raadplegen. Zelf kun je er ook goed op letten en maatregelen nemen zodat je huisdier er minder last van heeft. Voorkom bijvoorbeeld overgewicht, dit zorgt namelijk voor extra belasting en pijn op de gewrichten. Wanneer je aan het wandelen bent maak dan regelmatig rechtlijnige en korte wandelingen, waarbij onverwachte draaiingen en bewegingen voorkomen moeten worden. Je kunt ook ondersteuning in het voedingspatroon aanbrengen met bijvoorbeeld omega 3 olie, wat vaak te vinden is in vis- en zalmolie. Dit is een zeer gewenste aanvulling op het dieet in geval van gewrichtsproblemen. Dit laatste is niet alleen van toepassing bij artrose hond maar ook aan te raden bij artrose kat. De aanvulling van zalmolie bij het voedsel van de hond of kat heeft tevens een gunstig effect op vele andere processen in het lichaam.

Natuurlijk

Net als bij de mens kun je kiezen voor reguliere medicijnen die een dierenarts je voorschrijft, dit is ook iets wat altijd opgevolgd dient te worden. Dat wil niet zeggen dat er ook andere middelen zijn die het welzijn van je huisdier bevorderen. Vaak hebben natuurlijke middelen een bewezen invloed op de conditie en gezondheid van je huisdier. Een voordeel van 100% natuurlijke supplementen is dat ze geen chemicaliën en geen kunstmatige geur- en smaakstoffen bevatten. Zo komt of blijft je huisdier op een natuurlijke manier in balans.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.