De fanfare moet naar school

Onder dit mom gaat de fanfare van Oranje Bolsward in de één na laatste week van maart langs alle Bolswarder basisscholen. Ook wordt er op 24 maart een snuffelmoment georganiseerd in het repetitiegebouw van de fanfare.

Fryslan kent een rijke historie aan blaasorkesten. Een vorm daarvan is de fanfare. Een fanfare bestaat uit koperen- en houtenblaasinstrumenten. Als zijn de laatst genoemde ook van metaal. De fanfare van Oranje Bolsward bestaat sinds 1937. Maar het voortbestaan voor de wat verdere toekomst moet wel zeker worden gesteld. Daarom is de Fanfare Oranje Bolsward op zoek naar muzikanten. Wie durft!

Ben je jong of ben je al wat ouder; beginner of al bekend met blaasmuziek maar heb je een poosje niet gespeeld? Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan naar ons snuffelmoment op zaterdag 24 maart. Lijkt het je leuk om in een orkest te spelen of om te beginnen eerst maar eens te snuffelen aan het fenomeen blaasinstrument kom dan naar ons snuffelmoment. Tijdens deze inloop hopen wij je enthousiast te kunnen maken om de volgende stap, de stap van het lesnemen, te zetten. Omdat jong en oud van harte welkom is zetten wij tijdens dit snuffelmoment ook met jong en oud ons beste beentje voor. Zowel de leden van jeugdorkest als van het fanfareorkest zijn ter plaatste om jullie te voorzien van informatie over hun instrument en over onze fanfare. Natuurlijk mag iedereen het deze middag ook proberen. Vanaf 16.00 uur ben je van harte welkom in het SISA gebouw aan de Brigade Irenelaan. De muzikanten staan klaar om je van informatie te voorzien en ook in een soort van estafette vorm je te laten horen wat ze allemaal al kunnen.

In de week voorafgaande aan dit snuffelmoment gaat de fanfare onder het mom van “De fanfare moet naar school” ook langs de Bolswarder basisscholen en brengt in de groepen 4 en 5 flitsbezoekjes. De leerlingen ontvangen een stickerkaart met daarop al de eerste sticker. Kom je zaterdag 24 maart snuffelen? Neem dan, samen met je vriendjes of vriendinnetjes (en ouders) ook je stickerkaart mee. Tijdens je bezoek heb je de mogelijkheid om de stickerkaart vol te krijgen en valt er ook nog een prijsje winnen. Vanaf 17.00 uur krijgt iedereen die dat wil en durft de gelegenheid om het echt te ervaren en kun je op een heus instrument al even meespelen met het orkest.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *