“ De Dodo’s winnen 4e Oud & Nieuw toernooi kvWestergo”

Op dinsdag 27 december stond het 4deOud &Nieuw toernooi van kvWestergo gepland. Met 18 ploegen verdeeld over 3 poules, was het dit jaar nog drukker bezet dan voorgaande jaren. Met een geschat deelnemersveld van zo’n 120 spelers was sporthal “de Middelzee” bommetje vol.

In de ochtend voorafgaande aan het toernooi kwam de organisatie achter het feit dat de gemeente een fout had gemaakt in haar planning. Hierdoor kon het toernooi bijna geen doorgang vinden doordat er een dubbele boeking stond. Maar gelukkig was het onze buurtverenigingsc Bolsward, die zich erg soepel opstelde: waarvoor onze grote dank! Omdat er geen activiteit voor het toernooi was, mochten we van de sporthalbeheerder ook iets eerder starten. Voor zowel de sporthalbeheerder als voor sc Bolsward een groot compliment voor het flexibel opstellen.

Omstreeks 17.50 uur kon de eerste van de in totaal 15 rondesvan start gaan. . Al snel bleek dat in elke poule twee teams  met kop en schouders boven de rest uitstaken. Hierdoor moesten de overige teams gaan uitmaken wie er als twee beste nummers 3 door zouden gaan naar de knock-out fase. In de eerste kwartfinale was het team van Watergoort (combiteam van Westergo& Waterpoort) te sterk voor de ervaren rotten van de Oaljekoeken (7-4). De tweede kwartfinale was het It Plumke te sterk voor de Big Five (4-1). Het Sterrenteam ging, in de derde kwartfinale, verrassend onderuit tegen de Dodo’s (0-4). De laatste kwartfinale werd beslist door het nemen van strafworpen, dit deed het team van Rechtsbank iets beter dan de Knakworsten.

Nog nooit eerder in het bestaan van het Oud en Nieuw toernooi werden beide halve finales beslist na het nemen van strafworpen. Zelfs bij 1 halve finale moest er een “golden strafworp” toegepast worden. De Dodo’s hadden net hun zenuwen beter onder controle dan dat van de Watergoort. De Rechtsbank schakelde wederom na het nemen van strafworpen het team van It Plumke uit. Zo ging de finale tussen het team van de Dodo’s en dat van de Rechtsbank. De Dodo’s korfbalden net iets makkelijker dan  de Rechtsbank, maar van de vele kansen die de Dodo’s kregen werden er maar twee benut. De Rechtsbank bleek een stuk efficiënter met haar kansen: zo stond er na de reguliere speeltijd hier ook een gelijke stand (2-2) op het scorebord. Nu werd er gespeeld met een golden goal (wie scoort wint de wedstrijd). De Rechtsbank kwam goed uit de startblokken, maar miste twee opgelegde kansen. Uiteindelijk zorgde een goed uitgespeelde counter, die werd afgemaakt met een doorloopbal, voor winst voor de Dodo’s.

De prijsuitreiking werd onder het genot van een hapje en een drankje afgesloten met de muzikale omlijsting van DJ Joran in de eigen kantine. Het was in alle opzichten weer een fantastische avond, waarbij we als vereniging weer hebben laten zien waar een kleine club heel groot in kan zijn. Namens de organisatie wil ik daarom iedereen bedanken die deze avond tot een succes heeft gemaakt. Hopelijk zien we alle deelnemende teams komend jaar weer op het 5de Oud & Nieuw Toernooi van kvWestergo.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.