De dans van de spreeuw

{jcomments on}

Het lijkt erop dat de grote zwermen spreeuwen zich weer verzameld hebben. In 2009 filmde ik in februari een zwerm van enkele duizenden spreeuwen die bij ondergaan van de zon een plekje zochten voor de nacht.

Het bijzondere daarvan was dat de spreeuwen minutenlang in de lucht dansten en zich verzamelden om tenslotte in de bomen te duiken voor de nacht. Ook moest  je zelfs bij een onbewolkte lucht een paraplu meenemen om je te beschermen voor de vallende poep. Vanavond ontdekte ik dat in de boom van de buren zich enkele honderden spreeuwen gegroepeerd hadden. Dus binnenkort kunnen we wellicht weer genieten van: “De dans van de spreeuw”.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.