De Bron wint schoolkaatstoernooi

De Bron is woensdagmiddag winnaar geworden van de jaarlijkse kaatspartij voor de basisscholen in Bolsward.

Alle vier basisscholen waren vertegenwoordigd en er verschenen totaal 12 parturen op ‘t Oordje. De Bron leverde met 8 parturen de grootste afvaardiging. Er werd sportief gekaatst en met behulp van de ouders als telegrafisten werd het een prachtige kaatsmiddag.

Het meisjespartuur van De Bron oppermachtig en had in de vier partijen slechts 2 eersten tegen en werd met dit resultaat de terechte schoolkaatskampioen van Bolsward.
De finale in de verliezersronde werd een overwinning voor de drie broers Bijlsma van De Blinker door een zitbal op de stand 5 – 3 6 – 0.

Uitslag: 1e prijs: De Bron; Noa Elzinga, Rixt Blanke en Evelien Boonstra; 2e prijs: De Bron; Christiaan Wijnia, Fleur Bosma en Auke Alkema; 3e prijs: De Bron; Emiel Feenstra, Quinten Eppinga en Tim Bierma.
Verliezersronde: 1e prijs: De Blinker; Tymen Bijlsma, Hielke Bijlsma en Sander Bijlsma; 2e prijs: De Bron; Mirte Vrieswijk, Sieta Wiersma en Sanne-Marije Tiesma.

Op de foto vlnr. Rixt Blanke, Noa Elzinga en Evelien Boonstra van basisschool de Bron.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.