De Beul van Bolsward

Zaterdagmorgen presenteerde Willem Haanstra het Boek “De Beul van Bolsward en andere persoonlijke verhalen, hij deed dit in een vol Café De Posthoorn.

Hij schreef het boek op verzoek van de uitgeverij, deze benaderde hem met de vraag om nog eens een boek over Bolsward te schrijven. Het is een boek met twintig verhalen over boeiende Bolswarders. Per hoofdstuk staat één persoon centraal maar worden ook verschillende andere personen beschreven.

Bijvoorbeeld de totaal onbekende Frederick Phillipse, een Bolswarder die de rijkste Amerikaan was rond het jaar 1700 en ooit met Gysbert Japix in de klas zat. Of over Wiebe van der Spoel, de enigste Bolswarder die sneuvelde tijdens de politionele actie in Nederlands Indië.  

Het boek is te koop bij o.a. Het Boekhuis

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.