De beste buurtinitiatieven strijden voor de Kern met Pit trofee

REGIO – Zaterdag 21 januari zal de 45ste editie van Kern met Pit van start gaan in elke provincie van Nederland. In de landelijke wedstrijd Kern met Pit worden mensen uitgedaagd om hun idee voor hun buurt of wijk in één jaar te realiseren.

Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteren aanstaande zaterdag alle Kern met Pit buurtprojecten hun resultaten. In elke provincie wordt één project gekozen tot trofeewinnaar. We vieren feest omdat meer dan 100 initiatieven op die dag hun predicaat in ontvangst gaan nemen en 150 nieuwe initiatieven van start gaan.

Alle aanwezige deelnemers ontvangen het predicaat ‘Kern met Pit’ en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden met internetstemmen gezamenlijk wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én nog eens 1.500 euro extra.

Feestelijke bekendmaking

Alle provincies organiseren voor deze feestelijke bekendmaking een gezellige en inspirerende dag, met workshops, presentaties en bijzondere verhalen. Het uitreiken van de trofee gebeurt door mensen van betekenis in elke provincie. Via onze social media kanalen zijn veel van de feestelijkheden te volgen.

De trofeewinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kern met Pit. Deze finale vindt later in het jaar plaats en belooft een feestelijke dag te worden waarin de initiatiefnemers in het zonnetje worden gezet. Tijdens de finale maken zij kans op de Gouden Pit van maar liefst 3.000 euro.

Over Kern met Pit

Sinds de start van Kern met Pit, nu 45 jaar geleden, zijn er duizenden lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation, wat zorgt voor een enorme boost. Zo zijn er al heel veel dromen voor de buurt waargemaakt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.