De baan is erdoor (video)

Als de tocht doorgaat dan ligt de baan in Bolsward er goed bij, ruim zestig baanvegers kwamen op de oproep af om mee te komen helpen.

Want als die tocht komt moet de baan minstens vier meter breed zijn, aldus de  ijsmeester Van der Klis. De baanvegers kregen voor het begin van de werkzaamheden eerst een bak koffie, chocolademelk of een berenburgertje aangeboden van Sonnema en ook kregen alle vegers een speciale ijsmuts op van de berenburgspecialist.

En daarna werd er flink geveegd maar ook gehakt want het zogenoemde “fondant” ijs, oftewel het sneeuwijs, zat op sommige plaatsen flink vast. Opvallend was dat er niet alleen Bolswarders aan het schuiven waren, Jerry en Tom uit Lisse waren vrij en kwamen speciaal naar Bolsward om de handen uit de mouwen te steken.

Als de tocht er gaat komen, dan hoeven de wedstrijdrijders niet te klunen onder de A-7 door, zij kunnen gebruik maken van de Kruiswaterbrug, de toerrijders gaan wel klunen. Zij verlaten het ijs bij het fietstunneltje en komen dan direct weer op de route terug. {jcomments on}

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.