De 71e bedrijfskaatspartij verrassend gewonnen door Timme Schilders

De 71e bedrijfskaatspartij begon afgelopen zaterdag om 10 uur op ’t Oordje in Bolsward. Er was een mooie lijst van 18 parturen van bedrijven uit Bolsward en omstreken. Vele favorieten, een aantal nieuwkomers en ook oud gedienden, streden dit jaar om de eer om deze prachtige partij te winnen.

In de eerste omloop hadden we een aantal verrassende uitslagen. Jorritsma Bouw BV en Hochwald gingen ten onder tegen respectievelijk GEA de Klokslag en Posthumus Draaierij BV. Met name Hochwald had geen schijn van kans en verloor deze partij met 5-0 6-6. Ook een zeer spannende partij tussen Anton Visser Constructie en nieuwkomer Bosch HIT BV. Deze partij werd nipt gewonnen met alles de hang door Anton Visser. Verder waren er in de eerste omloop geen verrassende uitslagen.

In de winnaarsronde ging de winnaar van vorig jaar Politie Friesland er met 5-3 6-4 af tegen wederom een nieuwkomer, Meren Post. Zij kaatsen goed en degelijk, zodat de winnaar van de afgelopen drie jaren, redelijk gemakkelijk naar huis gestuurd werd.  Eén van de favorieten, Bentacera, maakte zijn favorieten rol waar door te winnen van GEA de Klokslag met 5-3 6-4. Ook Posthumus Draaierij wist de tweede omloop te winnen en stuurde Arriva met de bus & trein naar huis. Knol Cleaning & Coating leek gemakkelijk naar de winst te gaan tegen Anton Visser Constructie, maar door teveel eigen fouten, ging Anton Visser er met de winst vandoor en verloor Knol Cleaning & Coating met 5-5 6-2. Timme Schilders had een makje, die had een staand nummer. Zij moesten het vervolgens in de derde omloop opnemen tegen een goed kaatsend Meren Post. Helaas kon Meren post niet tegen dit geweld op  en moesten ze het afleggen met  5-2 6-4. Twee favorieten troffen elkaar in de derde omloop, namellijk Bentacera en Posthumus Draaierij, m aar tegen Posthumus Draaierij was geen kruid gewassen. Zij wonnen vrij gemakkelijk met 5-1 6-2. Door de winst van Posthumus Draaierij en een staand nummer in de halve finale, gingen zij gelijk door naar de finale.  De halve finale ging tussen Anton Visser Constructie en Timme Schilders.  Dit werd een mooie partij met twee goed kaatsende parturen, die aan elkaar gewaagd waren. De partij ging gelijk op tot 3-3, daarna drukte Timme Schilders door en wonnen zij met 5-3 6-2. De finale ging dus tussen Posthumus Draaierij en Timme Schilders. Wederom een mooie partij onder prachtige omstandigheden.  Het geweld met Timme Schilders zette zich voort. Met name door de vele zitballen van Michel Nesse ging de winst vrij gemakkelijk naar Timme Schilders met 5-2 6-2. Timme schilders won hiermee de 71ste Bedrijfskaatspartij, koning van deze partij werd met unanieme stemmen Michel Nesse. Het pondje paling voor de beste kaatser van de verliezende finalist, ging voor de derde maal op rij naar Sybren Poelsma. Dit pondje paling werd aangeboden door Bijlsma’s Vis.

Zoals gebruikelijk werd er ook een verliezersronde verkaatst. Ook hier gelijk een spannende partij, Sandstra Transport tegen Posthumus Ark, deze partij werd maar net gewonnen door de winnaar van de verliezersronde van vorig jaar Posthumus Ark met 5-5 6-2. Jorritsma Bouw had duidelijk zijn dag niet en verloor ook deze partij tegen Rentex Floron. Hochwald had het moeilijk tegen Elkien. Zij wonnen wel, maar kregen het zeker niet cadeau met 5-3 6-6 beslisten zij deze partij in hun voordeel. Bonnema túnoanlis had het zwaar tegen Bosch HIT, maar Meindert Bonnema drukte zijn stempel op deze partij en wist de overwinning naar zich toe te slepen met 5-4 6-0. Hochwald ging in de derde omloop verrassend te onder tegen Rentex Floron. Door deze overwinning stond Rentex Floron gelijk in de finale van de verliezersronde. De halve finale ging tussen Bonnema túnoanlis en Posthumus Ark. Door wederom geweldig kaatsen van Bonnema en goed opslagwerk van Bas gingen zij er met de winst vandoor. De finale van de verliezersronde, werd wederom een mooie partij tussen Rentex Floron en Bonnema túnoanlis. Rentex Floron wist met 5-3 voor te komen, de partij leek beslist. Bonnema knokte zich echter terug naar 5-5. Rentex Floron trok aan het langste eind, door een geweldige bovenslag van Chris Anema, werd de partij alsnog gewonnen door Rentex Floron. Deze werd ook koning van de verliezersronde.

 

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.