De 70e bedrijfskaatspartij wederom prooi voor Politie Bolsward

 

De 70e bedrijfskaatspartij begon afgelopen zaterdag om 10 uur op ’t Oordje in Bolsward. Er was een mooie lijst van 20 parturen van bedrijven uit Bolsward en omstreken. Ook dit jaar werd er weer voor prachtige horloges gekaatst, vanwege het jubileum van deze unieke partij. Terug van weggeweest was onder andere Installatiebedrijf van der Pol en Rogé Metselwerken.

In de eerste omloop hadden we een aantal verrassende partijen. Zo sloeg Sporthuis A.P. van der Feer Elkien naar de verliezersronde met 5-1 6-4. Een van de favorieten Hochwald, won het maar net van Zonklaar, zij kaatsten met zijn 2-en. Rentex Floron won het van de Rabobank.  Politie Bolsward had verder geen kind aan UCC United Coffee.

In de winnaarsronde waren de parturen aan elkaar gewaagd, zo won Rogé maar nipt van Sporthuis A.P. van der Feer met 5-3 6-2. De partij tussen Bentacera en Rentex Floron was wederom een spannende partij. Op 5-4 6-2 plaatste Jan Geert Dijkstra een geweldige zitbal, waardoor Bentacera zich plaatste voor de derde omloop. Politie Bolsward won vrij eenvoudig van Autoschade van Krimpen met 5-1 6-0. Waardoor Politie Bolsward, die in de 3e omloop een staand nummer had, zich gelijk plaatste voor de halve finale. In de 3e omloop moest Rogé het opnemen tegen Hochwald. Hochwald onder leiding van Hendrik Sweering, kende geen genade met Rogé Metselwerken. Zo won één van de favorieten, Hochwald, vrij eenvoudig met 5-1 6-2. De andere partijen in de 3e omloop, tussen Posthumus Draaierij en Bentacera, leek vrij eenvoudig in het voordeel van Bentacera beslist te worden. Na een 4-0 voorsprong van Bentacera, leek  het een gelopen race. Maar Sybren Poelsma stond op en nam zijn maten op sleeptouw, waardoor Bentacera geen eerst meer kreeg. Posthumus Draaierij besliste de partij in hun voordeel en won dus met 5-4 6-2, waardoor ze gelijk doorstroomden naar de finale. De andere halve finale ging tussen de andere favorieten van de dag, Politie Bolsward en Hochwald. Dit leek een spannende partij te worden, maar  Politie  Bolsward won heel eenvoudig van het uitgekaatste Hochwald met 5-0 6-2. Hierdoor konden we ons opmaken voor een mooie finale, die hetzelfde was als vorig jaar. Politie Bolsward tegen Posthumus Draaierij. Posthumus Draaierij begon goed aan deze partij en stond zomaar 2 eersten voor. Door goed opslag werk van de latere koning Arno Eisma, vocht Politie Bolsward zich langzaam terug. Door een geweldige bovenslag van Cor Jacobsen op 2-1 6-6 was de partij weer in evenwicht. Politie Bolsward drukte door en won deze mooie finale met 5-4 6-2. Het pondje paling voor de beste kaatser van de verliezende finalist, ging wederom naar Sybren Poelsma.

Zoals gebruikelijk werd er ook een verliezersronde verkaatst. Bouwstoffen van der Werf verloor van Elkien met 5-2 6-0. Posthumus Ark ging er in de partij tegen de Rabobank met de winst vandoor. Hoveniersbedrijf Bas van der Werf won verrassend van UCC United Coffee en stoomde door naar de halve finales. In de derde omloop kregen we een mooie partij te zien tussen vader Cor Knol en zijn zoon Ane Jan Knol. Deze werd gewonnen door de zoon, Zonklaar met 5-1 6-0. De halve finale ging tussen Hoveniersbedrijf Bas van der Werf en Zonklaar. Zonklaar kwam snel op een voorsprong van 4-1, maar Meindert Bonnema rechtte zijn rug en trok de partij weer in evenwicht. Op 4-4 6-6 gaf Ane Jan Knol een geweldige zitbal en pakte zo de 5 eersten.  De partij werd winnend afgesloten door Zonklaar met 5-4 6-6. De finale ging daarom tussen Posthumus Ark en Zonklaar. Na een mooie finale in de verliezersronde trok Posthumus Ark  aan het langste eind en won met 5-4 6-2. De koning van de verliezersronde, kreeg zoals gebruikelijk een fietsband omgehangen. Deze eer viel dit jaar ten deel aan Rients de Boer.

We zijn het erover eens dat het een geweldig mooie dag is geweest, met mooie en spannende partijen. We nodigen bij deze alvast de bedrijven uit Bolsward en omstreken uit om ook volgend jaar deel te nemen aan dit unieke evenement in Friesland, die zal plaats vinden op 23 juni 2018.

 

 

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.