De 10e “ESV Berlikum” Friese Masters  weer groot succes

Zaterdag 22 april was de 10e editie van de Friese Masters in Stiens. Het toernooi  kende dit jaar een record aantal deelnemers. Liefst 680 inschrijvingen vielen er te noteren. Clubs uit alle delen van het land kwamen naar Stiens, waardoor het toernooi ook kwalitatief van een hoog niveau was.

Riemer-Jelte Buwalda op plek 2

De ruim 20 judoka’s uit Duitsland en enkele uit België gaven het toernooi een internationaal karakter. De Berlijnse club SV Berlin 2000 was ondergebracht in de jeugdherberg “Cleyn Alsert” in Ingelum en vonden het fantastisch. Het complete programma wat voor hun was uitgedacht bleek erg in de smaak te vallen. Met vrijdag avond training, zaterdag toernooi en zondag nog een training werden ze op hun wenken bedient.

De D.W. Poelstra bokaal, de beker voor de beste club, ging dit jaar naar de Judo Kings. Zij eindigden nipt voor Team Coolen (uit de beurt van Tilburg) en Sportschool Poelstra die als 2e en de derde eindigden. Naast de bokaal kregen ze alle drie een cadeau bon van sponsor Nihon Sport die ze daar kunnen besteden.

De prijswinnaars van Sportschool Poelstra waren er 11. Esben Poelstra stond goed te judoën bij de jongens -15 jaar 38 kg. Hij wist zijn 4 tegenstanderste verslaan en de 1e prijs te winnen. Bij de dames senioren -57 kg wist Julia vd Molen het goud te pakken,  voor de uit Stiens afkomstige Silke Kloetstra.  Glenn Dijkstra nam met zilver -66 kg  afscheid. Hij stopt nu helaas met judo op bijna 25 leeftijd. Robert vd Wal pskte het brons bij de heren -90 kg. Robin Kalsbeek pakte zilver bij de heren +90 kg.  Bij de jongens -10 jaar -27 kg wist Riemer-jelte Buwalda uit Bolsward de finale te halen.  Die ging helaas verloren.  Teije Kingma verloor zijn 1e partij bij de jongens 10 jaar -34 kg. Hij knokte zich alsnog naar brons.  Uit Witmarsum wist Sinne van Loenen het brons te pakken bij de meisjes -12 jaar -32 kg.  Olaf vd Heide pakte brons bij de jongens -10 jaar -24 kg. Ferron Poelstra werd hier 4e.

‘S avonds was het ne-wazatoernooi met ook nu weer een record aantal deelnemers bij 80. Bij de senioren wisten Robert van der Wal en Reinier dit steeds populairder wordende onderdeel te winnen.  Bij de junioren won Jesse Koopmans.  Andere prijswinnaars waren: zilver voor Anne Berg, Esben Poelstra en Julia vd Molen.  Brons voor Thomas Kalsbeek, Lisenka Bomas en Annafleur Visser.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.