Daverende ritmes en mooie melodieën op Súdwest Festival in Workum

WORKOM – Vijftien gezelschappen met meer dan 220 muzikanten traden zondag 20 maart op tijdens het Súdwest Festival in Workum. Verdeeld over drie zalen in Kultuerhús Klameare lieten orkesten, ensembles en koren uit de hele gemeente een gevarieerd repertoire horen met klassiek werk, jazzstukken en popnummers. Het gratis toegankelijke festival trok circa driehonderd bezoekers.

Een djembégroep onder leiding van Moustapha Seck opende om 13.30 uur het jaarlijkse muziekfestival van kunstencentrum Atrium en liet daverende ritmes horen op het West-Afrikaanse slaginstrument. Daarna brachten tot 17.00 uur muzikanten van alle leeftijden mooie melodieën ten gehore in de Kleine Zaal, Brijbekzaal en Nijefurdzaal.

Naast de djembéspelers traden op: saxofoonensembles Saxemble en Saxofonissimo, Accordeonorkest Sneek, musicalkoor MusicAlive, Mienskipsorkest Nij Lûd, het Noord NL Jeugd Gitaarensemble, het Atrium Starters Orkest, een gitaarensemble en blokfluitensemble van kunstencentrum Atrium, popkoren Allround en Local Vocal, Flutebank Just Flute, Eensgezindheid XL en shanty- en evergreenkoor Tusken Wâl & Skip. Het optreden van het Atrium Starters Orkest was extra speciaal: de groep jonge muzikanten gaf onder leiding van Derk Stegeman en Ingrid Deen haar allereerste optreden.

Jan van der Zweep, adjunct-directeur van kunstencentrum Atrium, kijkt met een tevreden gevoel terug. “Met meer dan tweehonderd muzikanten en veel toeschouwers was het een groot succes. Iedereen was blij dat er eindelijk voor publiek opgetreden kon worden.”

Foto’s (C): Ron van Hal

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.