Danslessen voor mensen met ziekte van Parkinson van start

Atrium-dansdocent Niels van der Wal verzorgt vanaf januari bij Kunstencentrum Atrium in Sneek danslessen voor mensen met de ziekte van Parkinson. Het doel is om de levenskwaliteit te verbeteren. Het is wetenschappelijk bewezen dat dansen de symptomen van de ziekte verlicht. Daarnaast verbindt dansen op sociaal, medisch en cultureel gebied. Op maandag 8 januari is de feestelijke start met een gratis proefles.

De innovatieve lessen zijn een alternatief ter aanvulling op het medisch en sociaal domein. Uit onderzoek is bekend dat mensen met de ziekte van Parkinson langer zelfstandig functioneren als ze meer in beweging zijn. “Vol vertrouwen en zeggingskracht bewegen deelnemers zich tijdens de lessen door de ruimte”, aldus Van der Wal. “Muziek en beweging doet deelnemers ook even vergeten wat Parkinson met hen doet.”

De lessen zijn gezellig en toegankelijk; iedereen kan meedoen. Danservaring is geen vereiste. Naast mensen met de ziekte van Parkinson zijn ook vrienden en familieleden van harte welkom. De kosten per les bedragen 3,50 euro.

De lessen zijn een initiatief van Stichting Parkinson in Beweging, die ook lessen organiseert in Drachten, Franeker, Bolsward, Workum, Heerenveen, Harlingen, Dokkum en Leeuwarden. Wil (76), deelnemer in Leeuwarden: “Ik voel me een volwaardige danser. En dat terwijl ik niet eerder had gedanst.”

Proefles
Op maandag ochtend 8 januari van 9.30 tot 11.00 uur is er in Kunstencentrum Atrium, Oud Kerkhof 11 in Sneek, een gratis proefles. Ook professionals die tijdens hun werk te maken hebben met de ziekte van Parkinson zijn dan van harte welkom.

Aanmelden voor de lessen en de gratis proefles kan via info@parkinsoninbeweging.nl. Kijk voor meer informatie, waaronder video-impressies van lessen, op www.parkinsoninbeweging.nl.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.