Dansen voor mensen met Parkinson nu ook in Bolsward

Binnenkort starten op verschillende plaatsen in Friesland, waaronder Bolsward, danslessen voor mensen die de ziekte van Parkinson hebben.

Dansen heeft een heilzame werking op mensen met Parkinson. Onderzoek toont aan dat zij zich beter voelen door het dansen. Hun balans wordt beter en ze kunnen beter onthouden. Daarom start de Stichting Parkinson in beweging het project ‘Dans op recept’. De provincie Fryslân stelt er € 59.960,- voor beschikbaar.

Een dansdocent en een fysiotherapeut ontwikkelden danslessen voor Parkinsonpatiënten. Achttien deelnemers volgen de lessen, die nu alleen nog in Leeuwarden zijn. Met het project ‘Dans op recept’ komen er ook lessen in Drachten, Heerenveen, Dokkum, Bolsward, Sneek en Harlingen. Dansdocenten die de lessen gaan geven, krijgen een speciale training.

De subsidie van de provincie komt uit het  Uitvoeringsprogramma zorgeconomie. Dit programma heeft tot doel de samenwerking tussen de zorgsector en het MKB te vergroten en innovatie in het MKB te stimuleren. ‘Dans op recept’ draagt bovendien bij aan minder zorgkosten en is een impuls voor cultuurparticipatie en het welzijn van de patiënten.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.