Danscafé De Prins gaat 1 maart dicht (update)

Na bijna 9 jaar heeft eigenaar Melle Prins besloten om te stoppen met Danscafé de Prins in Bolsward.

Hij werd in oktober 2006 eigenaar van de discotheek waarna hij na een grootschalige verbouwing opende in mei 2007. Prins laat weten dat het niet meer haalbaar is om door te gaan: “It grutskalige útgean is foarby’ zo is zijn mening. De discotheek, voorheen bekend als den Hof van Holland was jarenlang een begrip in Zuid-West Friesland.

De combinatie van verandering in stapgedrag bij de jeugd, die meer naar grote evenementen en festivals gaan,de kredietcrisis die vlak na de opening in 2007 ontstond en strengere wetgeving zoals het rook- en alcoholbeleid hebben de discotheek de das omgedaan. Ook werd het voor de eigenaar steeds lastiger te combineren met zijn cafe in Kollumerzwaag en de evenementen die hij organiseert.
De discotheek zal de komende drie zaterdagen in februari nog open zijn om iedereen een kans te geven om nog een laatste keer op stap te gaan in de Bolswarder uitgaansgelegenheid. Op dit moment is er nog niks bekend over een eventuele overname kandidaat.

De sluiting is een kleine domper voor de organisatie van de reünie van de oud Hofjegangers. Zij laten via hun Facebook  pagina weten: “De nieuwe eigenaar is op de hoogte gesteld van onze reünie plannen. Ons doel was / is om in april of mei de reünie te laten plaatsvinden. Wij zijn uiteraard afhankelijk van het feit of de ‘nieuwe eigenaar’ net zo enthousiast is als de ‘oude’ eigenaar. En wat de plannen zijn van de nieuwe eigenaar. Wij blijven in ieder geval positief en gaan ons uiterste best doen om het voor elkaar te krijgen. Volledige duidelijkheid volgt dus in een later stadium”.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

 

(foto via Facebook)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.