Dans, muziek en Hiphop op De Brede School Bolsward

De Brede School Bolsward aan de Burgemeester Praamsmalaan stond donderdag 27 november in het teken van dans, muziek en Hip Hop.

Die dag werden er op de brede school workshops aan de kinderen gegeven met als thema natuurlijk Sinterklaas. Yori Kroes van -Muziekpraktijk- uit Balk en Jan Petersen van -Meneer Produceer- uit Leeuwarden verzorgden de workshops.

De workshops werden gegeven bij Kinderopvang Villafleur, Peuterspeelzaal De Opstap, Naschoolse opvang De Vrijbuiters van Sisa Kinderopvang en Jenaplanbasisschool De Opbouw.

Op de foto is Yori Kroes in actie te zien in het speellokaal van de school.
De jongste kinderen maken samen met Yori muziek met allerlei muziekinstrumenten. Heel mooi vonden ze ook het “gooien van ingepakte cadeautjes” op muziek.
De oudste kinderen kregen van Jan Petersen eerst een workshop schrijven van een Hip Hop tekst waarna ze daadwerkelijk aan de gang gingen met het schrijven van een eigen tekst. Natuurlijk lieten ze het daarna aan elkaar horen.

Door het jaar heen worden er diverse activiteiten georganiseerd voor de kinderen van de brede school. Zo wordt er door de oudere kinderen voorgelezen bij de jongere kinderen. Er wordt poppenkast voor elkaar gespeeld of er worden dramaworkshops gegeven. Bij de dans/muziek en hip hop workshops hebben de kinderen op verschillende manieren kunnen ervaren wat je met dans en muziek kunt doen.

Voor de kinderen zijn de activiteiten vooral heel leuk omdat ze het met elkaar beleven binnen hun eigen Brede School.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.