Dankwoord voorzitter Heamiel Comité: BEKRONING OP HARD WERK

Beste bezoekers, sponsors, vrijwilligers en mede-organisatoren,

Wat hebben we vier prachtige Heamiel Dagen achter de rug! Het was met recht, de KROON OP JUNI! Alle dagen duizenden mensen in onze stad, alle dagen schitterend weer, en elke dag even kleurrijk.
Een jaar lang voorbereiding komt dan tot een prachtig resultaat.

Deze climax werd ingeluid met een prachtige intocht met veel bezoekers en vele deelnemers die hard hadden gewerkt aan de prachtige wagens en kostuums. Samen met spectaculaire dansgroepen werd de stralende Heakeninginne Roos Pluimers met haar mooie hofdames Emma en Sanne binnen gehaald. Burgemeester Hayo Apotheker gaf hen daarna de stadssleutels, en ze hebben er goed op gepast!

Bij het indrukwekkende stadhuis met de grote Bolswarder vlag, en een prachtig Waegh terras, mochten we het traditionele ringrijden aanschouwen.
Op donderdag begon de dag met een bomvolle markt en een idem Heamiel in de Broerekerk en een mooie kermis.

S’ avonds zette iedereen zijn beste beentje voor met snelle renners tijdens de wielerronde en met kleurrijke deelnemers aan de Paint Run en de Kids Run. Schitterend om zoveel deelnemers en aanschouwers te zien in de binnenstad. Ook het bezoek van het Fries Symfonie Orkest en de seniorenmiddagen van het Internationaal Dansfestival Bolsward waren een groot succes.
Op vrijdag met het trio op bezoek langs allerlei plekken, zoals de Stipe en Bloemkamp. Op al deze plekken worden we altijd zeer hartelijk ontvangen en het is dan ook een eer om hier te komen.
Na een paar dagen gestroomlijnd opbouwen met vele vrijwilligers en hardwerkende partners mochten we ons Julianapark-plan dan eindelijk laten zien aan Bolsward. Met duizenden dansende kinderen bij

Ernst & Bobbie en met bijna vierduizend bezoekers van de Night Of The Heamiel. Iedereen had door het perfecte weer, de mooie aankleding en de prachtige muziek het erg naar zijn zin. Met dank aan alle artiesten onder de artistieke leiding van Wout Mulder, die dit jaar afscheid neemt, werd het een schitterende onvergetelijke avond voor velen. Voor ons als comité was het hard werken, maar ik kan u verzekeren, ieder comitélid liep met kippenvel door het park door jullie grote opkomst en jullie enthousiasme. Een mooi vooravond voor een geweldige laatste Heamiel dag.
Op zaterdag barstte Bolsward bijna uit z’n voegen. In de ochtend mooie sportactiviteiten voor de jeugd en s’ middags een bruisend Straatfestival BOLStjurrich. De organisatie had gigantisch veel acts naar de stad weten te halen, waar duizenden mensen van hebben genoten.

Het Internationaal Dansfestival Bolsward organiseerde wederom een prachtige afsluitend dansgala in de Middelzee met kleurrijke dansgroepen van over de hele wereld.
En in het Julianapark waren zo’n drieduizend mensen bijeen gekomen om het grote succes van Heamiel 2015 samen af te sluiten met Deadline, the Memphis Maniacs en niemand minder dan Xander de Buisonjé. Jan Smit was op het laatste moment niet in de gelegenheid te komen. De reden is iedereen wel bekend en het begrip hiervoor was aanwezig. Alle bezoekers hadden wederom een onvergetelijke avond in het Julianapark.

Op de social media en via onze mediapartners zijn we overspoeld met prachtige beelden en verhalen. Hartverwarmend voor ons als Heamiel comité, BOLStjurrich en het Internationaal Dansfestival Bolsward om mee te krijgen dat een ieder zo enorm heeft genoten van de Heamiel Dagen, editie 2015.

Als voorzitter ga je na deze dagen een dankwoord schrijven en dat doe ik met veel plezier. Wat kunnen we veel mensen bedanken. Het liefst zou ik iedereen persoonlijk willen bedanken, maar daar is geen beginnen aan. Want wat heeft de hele gemeenschap zijn best gedaan.
Toch zou ik even willen beginnen bij mijn mede-comitéleden. Beste vrienden, wat hebben jullie dit jaar een hoop werk moeten verstouwen. Iedereen met ontzettend veel passie en plezier. Voor elkaar en voor het feest van ons allemaal en de stad Bolsward. Vijf jaar lang heb ik hier ontzettend van genoten en heb ik hierdoor veel nieuwe goede vrienden gekregen.
Ook het thuisfront van het Comité, de partners en kinderen, wil ik bedanken. Wat hebben jullie je wederhelft vaak moeten missen. Bij vele vergaderingen, klussen en natuurlijk een week lang alle Heamieldagen.

Daarnaast wil ik alle oud comitéleden van alle jaargangen Heamiel bedanken. Zonder jullie inzet was het Heamiel nooit geweest wat het nu is geworden.
Een hele trouwe groep vaste vrijwilligers waren de Heamiel Dagen van s’ ochtends vroeg tot s’avonds laat druk aan het meehelpen. Een hechte Heamiel familie. Bedankt!
Daarnaast kunnen we hele leuke dingen bedenken, maar zonder sponsoren kunnen we weinig beginnen. Het is dan ook gigantisch de steun van de Bolswarder ondernemers en fondsen. Het is erg mooi dat jullie vertrouwen in ons bleven houden. Van groot tot klein, velen droegen een steentje bij. Het Comité hoopt graag dat jullie het Heamielfeest blijven steunen. Samen met jullie kunnen we de leefbaarheid voor jullie werknemers en alle gezinnen en de aantrekkingskracht van Bolsward steeds vergroten.
En dan de hulpdiensten; Brandweer, Politie, EHBO-ers, beveiligers en de gemeente SWF verdienen een pluim. Door zeer nauw contact hebben we er samen voor weten te zorgen dat deze editie vrijwel probleemloos is verlopen.

Het was een druk maar prachtig mooi jaar vol Heamiel. Mijn laatste jaar als lid van het Heamiel Comité. De maximale termijn van vijf jaar zit er nu op. Deze vijf jaar heb ik samen met Karin Harkema en Johan Bloemhof intens mogen beleven, en ook zij nemen na vijf jaar afscheid van het Comité. Lieve Karin, als nauwkeurige Hea-mem stond je altijd klaar met een flinke lach. Onder andere het Heamieltrio en de maaltijd wist jij tot in de puntjes te verzorgen. Je eigen woorden waren: het was een magische, historische, niet te filmen, tropische, kleurrijke tijd. Hier sluit ik me graag bij aan, dit was het zeker allemaal met jou.
En dan Johan. Wat een penningmeester++. Naast al het cijfermatig werk, ook gigantisch wat voor tijd en ideeën je in de verschillende commissies hebt gestoken. Het was zeer prettig samenwerken met je. We mogen nu met z’n drieën terug kijken op vijf prachtige jaren en mogen de komende jaren als bezoeker de vele evenementen beleven.
We kijken nu al uit naar wat Ellen, Frans, Edwin, Maria, Lolle-Jan, Richard, Saskia en Paul onder leiding van de nieuwe voorzitter Wybertha Brouwer voor jullie en ons in petto hebben. Ik weet dat deze comitéleden weer boordevol ideeën zitten en ben er van overtuigd dat ze volgend jaar een onvergetelijk mooi Heamielfeest neerzetten!

Karin, Johan en ik hebben 22 tot en met 25 juni 2016 vrij gemaakt in de agenda, want als je eenmaal de hooikoorts hebt wil je het nooit meer missen!
Iedereen bedankt voor vijf mooie jaren en tot hooi!

Bauke Dam

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.