Dames vc Bolsward winnen nipt

Afgelopen zaterdag speelde VC Bolsward uit tegen SC Annen. Coach Arjan Verseput begon met Oda Prins, Jolanda Hobma, Marrit Dijkstra, Marianne Dijkstra, Fleur Wiersma en Ineke Hobma. Marjan de Vries speelde als libero.

Vc Bolsward begon goed in de eerste set en bouwde al snel een voorsprong op. Annen liet het er niet bij zitten en kwam terug. Arjan bracht Anna IJdema in voor Fleur. Na een spannend einde van de set maakte Annen het af en verloor Bolsward de eerste set met 22-25.

Bolsward had wat goed te maken na de eerste set. Het ging moeizaam maar Bolsward won de set met 21-25. Dankzij een goede serve serie en goede aanvallen.

Lotte Niezen kwam in de plaats van Ineke. Bolsward had het moeilijk, Annen zat er goed bij in de verdediging. Bolsward kon moeizaam aan scoren toekomen. Annen wist de gaten bij Bolsward goed te vinden.

Helaas werd deze set verloren met 25-20

Met een tussenstand van 2-1 moest de vierde set gewonnen worden om alsnog te winnen.

Imke van der Leest kwam erin voor Marrit. Bolsward zat er verdedigend goed bij en wist de gaten te vullen. Deze set werd gewonnen met 17-25

De vijfde set moest gewonnen worden om de wedstrijd te winnen. In deze set zat Bolsward er gelijk bovenop. Deze set werd gewonnen met 11-15.

Een moeizame wedstrijd maar gelukkig toch met punten naar huis. Dit betekend dat vc Bolsward nu op de tweede plaats staat in de competitie.