Dames VC Bolsward winnen in Zwolle

Het eerste damesteam van Bolsward reisde zaterdag af naar Zwolle. Gehuld in de nieuwe trainingspakken stond de ploeg klaar om het op te nemen tegen de nummer 8 uit de competitie VC Zwolle. Boodschap die mee ging was goed serveren, een goede passing verzorgen en scherp zijn op iedere bal.

De eerste set ging, hetzij nipt, verloren met 25-23. De tweede set wist Bolsward orde op zaken te stellen.  Halverwege de set had Bolsward een ruime voorsprong opgebouwd (zes punten) en leek op weg naar setwinst. Door de onnodige fouten aan Bolswarder zijde wist Zwolle echter weer de aansluiting te vinden. Omdat de ploeg uit Zwolle veel servefouten maakte kon Bolsward op tijd het spel hervatten en uiteindelijk op 19-25 de winst naar zich toe trekken. De derde set won Bolsward met 22-25

De vierde set had Bolsward de langste adem en kwam eigenlijk niet meer in de problemen. Met een slotstand van 16-25 werd de set winnend afgesloten en werd wedstrijdwinst met 3-1 mee terug genomen naar Bolsward. Bolsward bezet een  tweede positie in de tweede divisie en met een vrije zaterdag voor de boeg moet de ploeg het op 14 november opnemen tegen het als derde geplaatste Sudosa in Assen.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.