Dames VC Bolsward 1 zetten zegereeks voort

Afgelopen zaterdag was VC Zwolle dames 2 de tegenstander van VC Bolsward dames 1. De dames uit Zwolle kwamen naar Bolsward om revanche te nemen op de wedstrijd van 31 oktober 2015 in Zwolle.

VC Bolsward nam destijds vier punten mee naar huis. VC Zwolle ging afgelopen zaterdag echter met lege handen naar huis. Via de setstanden 25-22, 25-18, 25-18 en 25-15 bleven alle vijf punten in Bolsward.

De eerste set startten Lotte Wiersma, Jolanda Hobma, Marrit Dijkstra, Marianne Dijkstra, Fleur Wiersma, Ineke Hobma en Marjan de Vries- Altena. De set begon moeizaam. Het spel was hectisch aan de kant van VC Bolsward. VC Zwolle wist hier goed van te profiteren. Het spel ging gelijk op. Aan het eind van de set wist VC Bolsward meer rust in het spel te krijgen. Dit resulteerde in een winst van 25-22.

De tweede set werd begonnen met dezelfde opstelling. VC Bolsward startte niet goed. De passing werd minder, waardoor Lotte niet alle aanvalsters kon bedienen. Het spel werd hierdoor voorspelbaar. VC Zwolle bleef ook deze set goed bij. Nina Visser nam de liberoplek over van Marjan en Imke van der Leest kwam erin voor Marrit Dijkstra. De dames van Bolsward wisten tijdig het spel aan te passen en ook deze set werd gewonnen. Ditmaal met 25-18.

De derde set werd begonnen met de opstelling zoals geëindigd in de tweede set. Ook de derde set begon rommelig. Lotte wist Jolanda een paar keer goed te bedienen op de driemeter aanval. Al vliegend scoorde Jolanda een mooi punt. VC Zwolle had nauwelijks antwoord op de aanval van Bolsward. Het blok van Bolsward werd beter, waardoor er ook beter kon worden verdedigd. Daarnaast ging het uitdekken van het blok van VC Zwolle in deze set veel beter dan in de eerste twee sets. Ook deze set werd gewonnen. Wederom met 25-18.

VC Bolsward was gebrand om ook de laatste set binnen te slepen. Het spelletje aan de kant van Bolsward ging steeds beter lopen. VC Zwolle probeerde met harde aanvallen punten de scoren. Dit lukte echter niet. De dames ging steeds meer uit slaan of ze kwamen niet langs het blok van Bolsward. De nodige wissels vonden nog plaats aan de kant van VC Bolsward. Oda Prins kwam halverwege de set erin voor Lotte. Marrit Dijkstra nam de plek over van Marianne Dijkstra. Anna IJdema mocht ook nog speelminuten maken en nam de plek van Fleur in. Het laatste punt van de wedstrijd komt op naam van Marrit Dijkstra. Na een snelle scherpe set up van Oda wist Marrit de bal hard binnen te slaan. Setstand 25-15.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.