Daders tribunebrand melden zich bij sc Bolsward

Deze week hebben de verantwoordelijken van de tribunebrand bij sc Bolsward zich gemeld bij het bestuur van de voetbalclub en de politie. Het gaat om drie jongeren van 13 en 14 jaar die bij de tribune met vuurwerk aan het spelen waren.

Foto Nathanaël Andringa

De jongens werden door een voorbijganger betrapt en verjaagd, maar het vuurwerk wat in de container was gegooid bleef smeulen en mondde uit tot een grote brand die uiteindelijk oversloeg naar de tribune met een forse schade tot gevolg. De gehele linkerzijde moet worden vervangen.

De jongens en ouders zijn enorm geschrokken en hadden absoluut niet de bedoeling van deze brand. Het spelen met vuurwerk is enorm uit de hand gelopen met alle gevolgen van dien. De ouders en jongens hebben zich bereid verklaard alle schade te vergoeden en als ‘straf’ zullen de jongens werkzaamheden voor de club verrichten.

Het bestuur van sc Bolsward hoopt dat de verantwoordelijken voor de schade aan de CAB tribune en boxen zich ook nog zullen melden. Hoewel dit volgens het bestuur meer neigt naar moedwillig vandalisme in vergelijking tot de tribunebrand.

Bron sc Bolsward


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *