D66 SWF presenteert lijst voor verkiezingen 2022

D66 Sudwest Fryslân gaat de verkiezingen van maart 2022 in met een mooie mix van ervaring en nieuwe krachten. Naast lijsttrekker Mirjam Bakker, die onlangs al was gekozen, is D66 blij dat ook fractievoorzitter Marieke Vellinga (35) uit Boazum nog eens vier jaar door wil met haar enthousiaste inzet voor de inwoners van onze mooie gemeente. Daarmee zit er veel ervaring bij de bovenste kandidaten, maar daarnaast staat er ook volop nieuw talent op de lijst.

Op plek drie staat horecaondernemer Luuk Adema (26)  uit Sneek. Hij wil zich de komende jaren inzetten voor de ondernemers in Sudwest- Fryslân. Mare de Vries (33) uit Bolsward, specialist in allerlei soorten communicatie, staat op plek vier. Zij wil de komende vier jaar een vertaler zijn tussen inwoners en het beleid van de gemeente.

Bouke van der Meulen (66) uit Sneek maakt de top vijf compleet en brengt veel kennis en ervaring mee over gemeentelijke fusies en samenwerkingen. Op plek zes staat Ludwin Hiemstra (53) uit Offingawier. Deze muzikale oud-schooldirecteur weet hoe de hazen lopen in het onderwijs en in het verenigingsleven van Súdwest-Fryslân.

Lijstrekker Mirjam Bakker is blij met de kandidaten lijst. “Onze kandidaten zijn een goede afspiegeling van de samenleving in SWF. Het is een mooie mix van ervaring en nieuwe ideeën en met een goede verhouding in man-vrouw. Ik heb er enorm veel zin in om met deze ploeg de verkiezingen in te gaan en de kiezer ervan te overtuigen dat het D66 geluid keihard nodig is in onze gemeente.”

De volledige lijst:

1 Mirjam Bakker

2 Marieke Vellinga-Beemsterboer

3 Luuk Adema

4 Mare de Vries

5 Bouke van der Meulen

6 Ludwin Hiemstra

7 Lineke Verkooijen

8 Edgar Vernooy

9 Jacob Hansma

10 Jaap Baalbergen

11 Trijntje Tolsma-Feenstra

12 Ben Holtrop

13 Bauke van Dijk

14 Monique Hendriksen

15 Henk Doevendans

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.