D66 en PvdA willen meer groene tuinen in Súdwest-Fryslân.

D66 en PvdA willen dat de gemeente gaat uitzoeken op welke manier Súdwest-Fryslân kan aansluiten bij “operatie Steenbreek”.

Deze beweging  wil mensen enthousiasmeren om hun tuin en omgeving te vergroenen. Steeds meer mensen hebben veel bestrating in hun tuin en dit heeft een negatief effect op de leefomgeving. Bijvoorbeeld regenwater kan veel minder goed worden afgevoerd. Ook is er minder ruimte voor nuttige insecten.

Het klimaat veranderd en we krijgen steeds meer te maken met extreem weer en extreme regenval. Enkele weken geleden hebben we dit nog gemerkt in onder andere Bolsward en Sneek.Door inwoners te stimuleren om bijvoorbeeld hun eigen tuin te vergroenen kunnen we met elkaar zorgen voor minder overlast en een gezonde leefomgeving.

 

Tijdens de raadsvergadering van 14 juni dienen D66 en PvdA gezamenlijk een voorstel in.

(Foto: Martin Winselaar)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.