Cursus Digisterker in Bibliotheek Bolsward

Bibliotheek Bolsward gaat van start met de cursus Digisterker. Tijdens de cursus wordt geoefend met het gebruik van DigiD, de persoonlijke digitale toegang tot bijvoorbeeld de overheid, de gemeente, de belastingdienst, het UWV en het pensioenoverzicht.De cursus van vier dagdelenhelpt mensenhun weg te vindenbij de digitale overheid.

De overheid verwijst burgers steeds vaker en nadrukkelijker naar haar digitale loketten.Bijvoorbeeld voor het aanvragen van huurtoeslag, het doen van belastingaangifte, het doorgeven van een verhuizing of het zoeken van werk. Tegelijkertijd kan niet iedereen meekomen in het gebruik van de elektronische overheid. Het Digisterker-programma brengt hierin verandering.

In vier lessen wordt geleerd hoe informatie gevonden kan worden en hoe men iets aan kan vragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Er wordt ook geleerd hoeDigiDaangevraagd en gebruikt kan worden. Alles wordt stap-voor-stap uitgelegd, deelnemers ontvangen een cursusboek en na afloop een certificaat.

De gratis cursus is voor inwoners van de gemeenteSúdwest-Fryslân die al met internet kunnen omgaan. De cursus is op vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. En gaat van start op 6april. Aanmelden kan in de bibliotheek of via 0515-572880. Wie moeite heeft met het gebruik van de computer en internet kan eerst de beginnerscursus Klik & Tik doen bij de bibliotheek.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.