Culinair lockdown wandelen terug van weggeweest

De jonge ondernemers – voornamelijk oud horecapersoneel – achter het concept: De Stadswandeling zien veel pijn, verdriet en frustratie bij Nederlandse horecaondernemers. De jonge ondernemers vonden dat het tijd werd voor wat licht in deze donkere dagen en de horeca niet alleen met omzet te steunen.

‘Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek, en wij geloven in de verbindende kracht van muziek’ aldus Kim ten Have, mede-oprichter van De Stadswandeling. Daarom brengen Stadswandeling Nederland en de aanstormende muzikale talenten Jaap & Barthold een muzikale ode aan de horeca en het populaire take away wandelen. De single – Ik stap naar buiten, support jij met me mee? – is te beluisteren op Spotify.

Founding mothers

Founding mothers Kim ten Have en Lianne Verkerk – beide 27 – bedachten vorig jaar tijdens de harde lockdown het concept: De Stadswandeling. Het wandel initiatief om de consument een gezonde buitenactiviteit te bieden en de horeca te steunen met extra omzet. Dat was een schot in de roos en inmiddels hebben tienduizenden mensen door heel Nederland een stadswandeling gelopen. Op die manier boden ze de consument een veilige, gezonde en sportieve buitenactiviteit. Want zoals Diederik Gommers in retrospectief al aangaf, ‘eigenlijk hadden we sporten en naar buiten gaan meer moeten stimuleren, we hadden meer aan preventie moeten doen want eigenlijk is het altijd goed om te bewegen.’

Nee tegen polarisatie

Inmiddels lijken we in een herhaling van zetten te leven. Hoge besmettingscijfers, zachte lockdowns, overvolle IC’s en toegenomen polarisatie. ‘Het is daarom des te belangrijker om een positief geluid te laten horen. Op die manier proberen we een tegenwicht te bieden aan de bak negativiteit en de toegenomen polarisatie.’ Aldus Kim en Lianne.

Ik stap naar buiten, support jij met me mee?

De muzikanten Jaap en Barthold – zelf fervent horeca bezoeker – twijfelden geen moment en gingen aan de slag met de opdracht: produceer een single waar de horecaondernemer een warm gevoel van krijgt. “Waanzinnig hoe de club jonge ondernemers achter de Stadswandeling in deze zware tijd een positief muzikaal geluid willen laten horen. Daar gingen we graag de studio voor in dus…. ‘ik stap naar buiten, support jij met me mee?’ aldus Jaap le Poole

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.