Cruciale winst voor SC Bolsward (zo) in degradatiekraker

Eindelijk, daar was hij, de  eerste overwinning van het seizoen. Na 8 wedstrijden gespeeld te hebben en daarin 1 punt te hebben gehaald, was daar dan eindelijk dan die 3-punter, waar de ploeg zo naar snakte.

Zoals trainer Marc van Hiel en Mounir Bouasrar al aangaven in de Leeuwarder Courant van vorige week maandag, dat het wel goed zou komen,

dan moet het natuurlijk altijd nog wel gebeuren. En met een schuine blik naar de stand op de ranglijst was het nu ook echt noodzaak geworden.

Met deze wetenschap kwamen de mannen sterk uit de startblokken op de meer zwarte dan groene ondergrond van het Bolswarder Bolwerk, waar ondanks het matige weer toch weer een behoorlijke publieke opkomst was, waardoor om 5 over half 3 de programmaverkopers zelfs uitverkocht konden melden.

In deze zelfde 5 minuten stond het ook al 1 – 0, door een van richting veranderd afstandsschot van Mounir. En om de dadendrang kracht bij te zetten maakte,na een vloeiende combinatie, Wessel Mulder in de 6e minuut de 2-0.

SCB behield daarna de controle over de wedstrijd en door het vroegtijdig druk zetten kwam Warga er totaal niet aan te pas, met als resultaat dat Paul Huisman de 3-0 en de 4-0 in respectievelijk 24e en 43e minuut mocht aantekenen.

Tekenend voor de 1e helft was, dat pas in de 32e minuut Warga zijn 1e kans kon noteren, die overigens goed gepareerd werd door keeper Tolga Demirci. Met een ruststand van 4-0 ging het publiek er in de volle tribune, het was inmiddels hard gaan regenen, er eens goed voor zitten. Maar of het nu door diezelfde regen kwam

of doordat de wedstrijd eigenlijk al was gespeeld, het bleef helaas  bij een benutte strafschop van Lorenzo Lemmers, die terecht werd gegeven door de prima leidende scheidsrechter C. Koper, nadat Maxime Mulder in de beruchte 16 meter was neergehaald.

Een ander klein hoogte puntje om te vermelden is nog dat Foppe Boogaart een sprintje op punten won  van de verzorgster van Warga. Al met al een mooi resultaat en met nog 2 wedstrijden voor de winterstop zou het mooi zijn dat de er nog 6 punten kunnen worden bij geschreven. Om te beginnen met de uitwedstrijd bij Trynwalden as. zondag 10 december