Crowdfundingsactie voor herdenkingsbeeld Levenloos geboren kind

Onlangs werd bekend dat er op 2 november een herdenkingsbeeld komt voor het levenloos geboren kind. Initiatiefneemster is Susan Quarré uit Bolsward hiertoe nadat zij het verhaal hoorde van haar vriendin.

Op die dag vertelde haar vriendin dat het 40 jaar geleden was dat zij haar eerste kind verloren had. Op de vraag waar het kind begraven was, gaf haar vriendin aan: “Achter de heg”. Vroeger werd een kind dat niet gedoopt was, niet begraven op het kerkhof maar werd het “achter de heg” begraven.

Zelf mocht men hier niet bij aanwezig zijn, ze had dus ook geen plek om naar toe te gaan met haar verdriet. Quarré kon er niet bij dat er voor deze ouders geen plek was om te herdenken en kwam op het idee om een herdenkingsbeeld te laten maken.

Het beeld, ontworpen door Hans ten Wiereke uit Bolsward, zal 2 november onthuld worden op het kerkhof van Bolsward.

Quarré kreeg na het bekendmaken van het nieuws vele bijzondere reacties waarin mensen aangaven dat ze graag mee wilde helpen bij het tot stand komen van het beeld.

De kosten van het beeld worden deels betaald uit subsidie maar Quarré wil nu ook mensen in de gelegenheid stellen om een donatie te doen en op die manier mee te helpen. Vandaar dat er nu een sponsoringactie wordt opgezet. Hierdoor wordt het een breed gedragen herdenkingsbeeld.

Maar omdat ze geen stichting heeft opgericht om geen extra kosten te maken zocht ze contact met de stichting waar ze ook als vrijwilliger actief is om garant te staan voor haar project. Vandaar dat  stichting TV Bolsward haar rekeningnummer beschikbaar stelt voor deze actie.

U kunt uw donatie over maken aan stichting TV Bolsward: NL16 ABNA 0415 7086 13 ovv beeld.

Facebookpagina

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.