Crowdfundactie voor betere vaarwegen Greidhoeke

Het zat een aantal inwoners van Hartwerd, Hidaard Easterein en Reahus niet lekker nadat de provincie vier bruggen in de Greidhoeke ophoogde maar de vaarwegen zelf niet aanpakte.

Want de vaarten zijn niet bevaarbaar  door de vele plantengroei. Er is al tientallen jaren niet gebaggerd of gehekkeld in dit gebied, zo zegt de werkgroep die hiervoor werd opgericht.  Hierdoor lopen bootjes vast in de plantengroei en dit veroorzaakt ook dichtslibbende motoren. En hierdoor kan er nu nog niet optimaal worden genoten van de vaarten. “Dit kan zo niet langer!” vonden een aantal mensen uit Hartwerd, Hidaard, Reahus en Easterein en zij begonnen een werkgroep om een oplossing te vinden.

Het gaat hierbij om de Kloostervaart vanaf Bolsward via Hidaard en Easterein die vervolgens in de Bolswardervaart boven Wommels weer uitkomt en om de Hartwerdervaart vanaf Bolsward naar Hartwerd.

De werkgroep ging op zoek naar een redelijk betaalbare en praktische oplossing. Om de vaarwegen te verbeteren was er € 70.500 nodig. Vervolgens heeft deze commissie subsidie aanvragen gedaan welke gehonoreerd zijn. Inmiddels heeft de werkgroep € 60.000,- opgehaald bij Iepen Mienskip Fūns, Gemeente Littenseradiel en Gemeente Sūdwest Fryslân.

Door de subsidie verstrekkers wordt als voorwaarde gesteld dat er ook geld en eigen werkzaamheid door de inwoners in het project wordt gestoken.Voor de resterende €10.500,- is de werkgroep en crowdfundactie gestart om de natuurliefhebber, bootbezitter of mensen die het project willen steunen te vragen om hulp.

Er is inmiddels al bijna €4.000,- opgehaald voor het project. Crowdfunders kunnen voor hun sponsorbedrag bieden op verschillende actie’s. Zo kan men voor €20,- de kerktoren van Easterein  beklimmen, voor €50,- rijden door de Friese weilanden in een pickup truck  of voor €175,-  een exclusieve vaartocht voor groep van 7 personen kopen. Met kapitein en drankje.

Wilt u meehelpen? Klik dan hier om naar de crowdfundpagina te gaan. 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *